Η Μάρθα Καραγιάννη που αγαπούσε το ποδόσφαιρο

«Ποια Καρέζη, ποια Λάσκαρη; Η ωραιότερη ήταν η Μάρθα Καραγιάννη».  Με αυτή την ατάκα ο Νίκος Κούρκουλος έστεψε σε ανύποπτο χρόνο την Καραγιάννη βασίλισσα του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Μάρθα Καραγιάννη που αγαπούσε το ποδόσφαιρο

Η χυμώδης, μεσογειακή ομορφιά της Καραγιάννη παρέπεμπε σε Ιταλίδα σταρ. Δημιούργησε μια δική της σχολή με την λαϊκή άνεση στους ρόλους που υποδύθηκε, η οποία εκτιμήθηκε δεόντως. Η ίδια φαίνεται πως αγάπησε το ποδόσφαιρο στο πρόσωπο δύο αστέρων που ταυτίστηκαν με τους αιώνιους του ελληνικού ποδοσφαίρου στη δεκαετία του '60 και του '70.

Από τον καρδιοκατακτητή Μίμη Στεφανάκο, τον "ερυθρόλευκο βράχο", και τον θυελλώδη έρωτα που κατέληξε σε γάμο αλλά δεν στέριωσε, η Ελληνίδα "Λολομπριτζίτα" πέρασε δεκατέσσερα χρόνια στην αντίπερα όχθη και αγάπησε τον πορτιέρε του τριφυλλιού Βασίλη Κωνσταντίνου, για τον οποίο είχε πάντοτε να λέει, γελώντας, ότι δεν ήταν ποτέ συνεπής στα ραντεβού του.

Στο μεταξύ βέβαια οι οπαδοί του Ολυμπιακού την καθύβριζαν σκαιότατα, αλλά εκείνη δεν έδινε δεκάρα. Έτσι κι αλλιώς δεν είχε σκοπό να περάσει το κατώφλι της εκκλησίας για δεύτερη φορά με ποδοσφαιριστή.

Όσο για το πρώτο της πάθος με τον Στεφανάκο είχε δηλώσει: «Όταν είσαι 20 χρονών και έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στον Σαρτρ και σ’ έναν ποδοσφαιριστή, θα είσαι βλάκας αν δεν πας με τον ποδοσφαιριστή. Βέβαια στα πενήντα θα είσαι βλάκας αν δεν πας με τον Σαρτρ».