Αλεξανδράκης: Ο αριστερός σταρ που θαύμαζαν ο βασιλιάς Παύλος, η Φρειδερίκη και ο Καραμανλής

Η τέχνη δεν έχει διαχωριστικές γραμμές και η περίπτωση Αλεξανδράκη επιβεβαιώνει τον κανόνα. Δεκαπέντε χρονών κατάφερε να μπει στην εθνική ομάδα ξιφασκίας εξαργυρώνοντας το μεγάλο του πάθος για το "άθλημα των ιπποτών".

Αλεξανδράκης: Ο αριστερός σταρ που θαύμαζαν ο βασιλιάς Παύλος, η Φρειδερίκη και ο Καραμανλής

Ονειρευόταν καριέρα αξιωματικού στο Ναυτικό και μπήκε στην σχολή Ναυτικών δοκίμων. Στο βάθος του μυαλού του ήταν και οι σπουδές κινηματογραφικής σκηνοθεσίας στις ΗΠΑ. Όλα αυτά έγιναν στάχτη όταν έτυχε να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση στο θέατρο Καρόλου Κουν με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη. Αποφάσισε, με την παρότρυνση φίλου, να δώσει εξετάσεις στο Βασιλικό Θέατρο και πέρασε πρώτος.

Γιος δικηγόρου από τη Μάνη, ο Αλεξανδράκης μεγάλωσε σ' ένα σπίτι γεμάτο βιβλία. Μολονότι εξελίχθηκε σ' ένα αδιαφιλονίκητο αστέρα στο σανίδι και στο πανί πέρασε τη ζωή του ως αντιστάρ διαβάζοντας και εξασκώντας το άθλημα της ξιφασκίας. Αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής και στις καρδιές των γυναικών, ξεκίνησε έχοντας στο πλευρό του την Έλλη Λαμπέτη και κατέληξε στην πολυετή σχέση πάθους και αγάπης με τη Νόνικα Γαληνέα. Σεμνός, διακριτικός και παθιασμένος όπως πρέπει να είναι ένας καλλιτέχνης που πιστεύει σ' ένα καλύτερο κόσμο και γι αυτό γίνεται αριστερός, ο Αλεξανδράκης κυνηγήθηκε από το κράτος της Δεξιάς αλλά και την επτάχρονη δικτατορία όσο λίγοι ηθοποιοί.

Η ειρωνεία του πράγματος έγκειται ωστόσο στο γεγονός ότι ανάμεσα στους πολυπληθείς θαυμαστές του φιγουράριζαν το βασιλικό ζεύγος Παύλου και Φρειδερίκης αλλά και ο νεαρός πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής.