«Κορίτσια στον ήλιο»: Ο Βόγλης στη φυλακή και ο γιος του τα βάζει με τους θεατές της ταινίας

Το 1969 ο Γιάννης Βόγλης πρωταγωνίστησε στην ταινία "Κορίτσια στον Ήλιο" αφήνοντας πίσω του την θρυλική ατάκα "Στάσου μύγδαλα" που έγινε επωδός για τις επόμενες γενιές.

«Κορίτσια στον ήλιο»: Ο Βόγλης στη φυλακή και ο γιος του τα βάζει με τους θεατές της ταινίας

Ο γιος του ηθοποιού θυμάται την προβολή της ταινίας σε μια κατάμεστη κινηματογραφική αίθουσα της Γλυφάδας, όπου ενώ πήγε να την δει με τους γονείς του και με τον παππού και τη γιαγιά απαίτησε να καθίσει μόνος του. Στη σκηνή της φυλακής, σκηνή κατά βάση κωμική, οι θεατές άρχισαν να γελούν. Τότε ο μικρός Βόγλης σηκώθηκε επάνω και φώναξε:

"Τι γελάτε ρε! Ο πατέρας μου είναι στη φυλακή κι εσείς γελάτε;" Ο Γιάννης Βόγλης ή Ιωάννης Γκόγκλης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937 και δεν χρειάστηκε να περάσουν ούτε τριάντα χρόνια από τότε για να γίνει γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από το βουκολικό έπος το "Αίμα βάφτηκε κόκκινο", φιλόδοξη ταινία της Φίνος Φιλμ του 1966.

Τρία χρόνια αργότερα, τα "Κορίτσια στον ήλιο" αποδείχτηκαν μια ακόμα ισχυρή ένεση δόξας που ο κατά βάση θεατρικός ηθοποιός είχε ανάγκη απλώς για την κινηματογραφική υστεροφημία του.

Η ατάκα "Στάσου μύγδαλα" που βγήκε από το στόμα του περνά ακόμα και σήμερα από τα χείλη των απανταχού ατακαδόρων.