Αυλωνίτης: Γιατί έλεγε «τις ταινίες μου θα τις δω στον άλλο κόσμο!»

Ο Βασίλης Αυλωνίτης απέφευγε να δει εκ των υστέρων τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε.

Αυλωνίτης: Γιατί έλεγε «τις ταινίες μου θα τις δω στον άλλο κόσμο!»

Είχε μάλιστα πρόχειρη μια έξυπνη ατάκα Σε συνέντευξή του που έδωσε στον Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ούτε λίγο ούτε πολύ σχολίασε το γεγονός ότι δεν ξανάβλεπε ποτέ τις ταινίες τους με τα εξής λόγια:

"Δημητράκη, θα τις δω στον άλλο κόσμο, όπου, δεν μπορεί, κάποιος Εβραίος ή Έλληνας θα έχει στήσει σινεμά". Άνθρωπος με έντονα πάθη, επιρρεπής στον τζόγο και στο ωραίο φύλο, βρέθηκε συχνά σε δύσκολη οικονομική θέση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει εκπτώσεις στην επιλογή των ρόλων του.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 1955, όταν προτάθηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ερωτική κομεντί "Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο", ο Φίνος δεν ήθελε ούτε να τον δει, θεωρώντας πως το όνομά του είχε μαγαριστεί από συμμετοχές σε ταινίες δεύτερης διαλογής.

Είναι πολύ πιθανό ο ίδιος ο Αυλωνίτης, ως ηθοποιός ολκής, κάνοντας την αυτοκριτική του, να τρόμαζε στην ιδέα ότι θα τον απογοήτευε ο ίδιος του ο εαυτός. Μεταθέτοντας αυτή την επώδυνη διαδικασία στην μετά θάνατον ζωή, έπαιρνε το άλλοθι που χρειαζόταν για τα καλλιτεχνικά του "αμαρτήματα".