Ποια γνωστή ηθοποιός ήταν η Ελένη Δεληβασίλη, που ανακάλυψε ο Δαλιανίδης

Ήταν μαθήτρια στο γυμνάσιο ακόμα όταν το 1963 την ανακάλυψε ο Δαλιανίδης και της πρότεινε να παίξει στον κινηματογράφο.

Ποια γνωστή ηθοποιός ήταν η Ελένη Δεληβασίλη, που ανακάλυψε ο Δαλιανίδης

Το 1964, σε ηλικία 16 χρονών, πρωταγωνιστεί στην κωμωδία "Κάτι να καίει" ενσαρκώνοντας την κόρη του διευθυντή που συνοδεύει ο Ντίνος Ηλιόπουλος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το γοητευτικό κορίτσι με το καλλίγραμμο σώμα και την μεσογειακή ομορφιά σαγηνεύει τους πάντες με το υποκριτικό της ταλέντο και εγκαινιάζει μια καριέρα που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Ελληνικό κινηματογράφο.

Ο "ευεργέτης" της, ο Γιάννης Δαλιανίδης, είχε μια βασική αντίρρηση όσον αφορά το επώνυμό της. Της πρότεινε λοιπόν αντί το πατρικό επώνυμο Δεληβασίλη να χρησιμοποιεί εφεξής το επώνυμο της μητέρας της. Η Έλενα το δέχτηκε και έκτοτε την ξέρουμε ως Ναθαναήλ, το μελαχρινό κορίτσι που μάγεψε το φακό με την ομορφιά της. Θα την θυμόμαστε πάντα για τις ερμηνείες της σε ταινίες όπως: "Ξύπνα Βασίλη", "Ραντεβού με μια άγνωστη" και "Εκείνο το καλοκαίρι".

Στις διακρίσεις που αποκόμισε από την πορεία της στον κόσμο του θεάματος δεσπόζει το α' βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1968 για την ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη "Ραντεβού με μια άγνωστη".

Η Έλενα Ναθαναήλ πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα σε ηλικία 61 ετών έχοντας στο πλευρό της τον σύντροφό της, Τάσο Μητρόπουλο, τον γνωστό ερυθρόλευκο άσο.