Για ποιον ηθοποιό είπε ο Λογοθετίδης: «Τι σπουδαίος! Τι φανταστικός κλόουν! Αυτό θα πει θέατρο!»

Αλεξανδρινός με τα όλα του μιλούσε γαλλικά ως πρώτη γλώσσα, σπούδασε εμπορικές επιστήμες αλλά αποδείχτηκε τραγικός ως επιχειρηματίας.

Για ποιον ηθοποιό είπε ο Λογοθετίδης: «Τι σπουδαίος! Τι φανταστικός κλόουν! Αυτό θα πει θέατρο!»

Ο "Δράκος" έγινε το "κοροϊδάκι της δεσποινίδας" αλλά και ο άπιστος σύζυγος που στα δύσκολα έλεγε πάντοτε "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης". Έγινε όμως και ο φοβητσιάρης Κοντογιώργης, ένας άκακος ράφτης, η "ντροπή" της οικογένειας στην αιώνια βεντέτα του ελληνικού σινεμά "Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες", ένας κλασικός ψευτοθόδωρος στο "Ζητείται Ψεύτης" κι ένας ευσυνείδητος λογιστής στο "Φωνάζει ο κλέφτης".

Ηθοποιός με αντιθετικές ερμηνείες, όπως πρέπει να είναι ένας μεγάλος ηθοποιός, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τις σπουδές και την πολυγλωσσία του, διατηρώντας μόνο μια αύρα κοσμοπολίτη από την Αλεξάνδρεια και την Μασσαλία. Κι έτσι "γυμνός" αλλά με ιδιαίτερη χάρη και καλλιέργεια μπήκε στον κόσμο του θεάματος.

Διέγραψε σπουδαία πορεία τόσο στην θεατρική σκηνή όσο και στη μεγάλη οθόνη αποδείχτηκε όμως τραγικός επιχειρηματίας όταν απέκτησε το δικό του θέατρο -το θέατρο "Γκλόρια". Μέσα σε τρία χρόνια, κι ενώ βρισκόταν στην πιο μεγάλη στιγμή της καριέρας του, πτώχευσε κι αναγκάστηκε να ξενιτευτεί ένα διάστημα προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Ο Λογοθετίδης είχε πει για αυτόν: "Τι σπουδαίος! Τι φανταστικός κλόουν! Αυτό θα πει θέατρο!". Και είναι φυσικά ο Ντίνος Ηλιόπουλος!