Το φάουλ του Ανδρέα Μπάρκουλη στη Μαίρη Χρονοπούλου

Η ομολογία του ηθοποιού στην βιογραφία «Κορίτσια ο Μπάρκουλης» ανασύρει ένα έρωτα από τα παρασκήνια της δεκαετίας του '60.

Το φάουλ του Ανδρέα Μπάρκουλη στη Μαίρη Χρονοπούλου

Η λάμψη του απόλυτου ζεν πρεμιέ Ανδρέα Μπάρκουλη στα χρόνια της παντοδυναμίας του Ελληνικού σινεμά είναι δεδομένη, όσο και η πολυκύμαντη ζωή του. Το τσιτάτο «Κορίτσια ο Μπάρκουλης» θα μπορούσε να είναι η προμετωπίδα μιας ολόκληρης εποχής. Υπάρχει όμως και η σκοτεινή πλευρά για την οποία ο ίδιος ο Μπάρκουλης μας είχε προϊδεάσει όταν παραδεχόταν πως «το αλκοόλ και οι ουσίες συμπλήρωναν την αγάπη που μου έλειπε». Στη σκηνή απέπνεε μια έμφυτη ευγένεια, μια εσάνς κοσμοπολιτισμού ακόμα και στις πιο σκληρές ερμηνείες του.

Ίσως αυτό τον έκανε να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους καρδιοκατακτητές. Στην προσωπική του ζωή ωστόσο ακολούθησε παράξενες διαδρομές, υπακούοντας στον εύθραυστο ψυχισμό του, που θα τον οδηγούσαν με μαθηματικό τρόπο στην αυτοκαταστροφή. Φυλλομετρώντας τις αναρίθμητες σχέσεις του με λαμπερές γυναίκες όπως η Καίτη Γκρέι ή η Αλέκα Στρατηγού θα πρέπει να σταθούμε στο σκληρό ειδύλλιο με τη Μαίρη Χρονοπούλου, σύμβολο γυναίκας για την εμβληματική δεκαετία του '60. Ο εκρηκτικός δεσμός και οι σκιές στο πάθος τους θα ξεσήκωναν σήμερα αντιδράσεις, καθώς δεν νοείται ένας άντρας να σηκώνει χέρι στην αγαπημένη του.

Ο Μπάρκουλης με αφοπλιστική αφέλεια αναφέρει στη βιογραφία του: «Την έσπαγα στο ξύλο καθημερινά, κάτι που δεν είχα κάνει σε άλλη γυναίκα. Είχε δικό της κρεβάτι στον ερυθρό σταυρό, πότε με σπασμένο χέρι και πότε με σπασμένο κεφάλι. Ερχόταν μπαταρισμένη και έβριζε μέχρι και τον πατέρα μου. Τελικά τις ξανάτρωγε».

Ύστερα από τρία χρόνια η Χρονοπούλου τον έδιωξε από το σπίτι και τον έβγαλε εντελώς από την ζωή της.