Αλέκος Τζανετάκος: Ο «καρπαζοεισπράχτορας» του Κωνσταντάρα αρραβωνιάστηκε 17 φορές!

Ο Αλέκος Τζανετάκος ήταν  ο "νέος της εποχής" για τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Πρωταγωνίστησε σε αρκετές ελληνικές κωμωδίες και παρότι συνήθως ήταν "της σφαλιάρας", κυρίως από τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, άφησε εποχή.

Αλέκος Τζανετάκος: Ο «καρπαζοεισπράχτορας» του Κωνσταντάρα αρραβωνιάστηκε 17 φορές!

Οι εμφανίσεις του σε ταινίες όπως "Ο Ηλίας του 16ου", ο "Τρελοπενηντάρης", "Μερικοί το προτιμούν κρύο", έδωσαν το στίγμα μιας έξαλλης νεολαίας στα χρόνια του εξήντα.

Γεννήθηκε στα Μανιάτικα του Πειραιά το 1937, και η ζωή του ήταν μια συνεχής προσπάθεια να ξεκολλήσει από την φτώχεια και την ανέχεια. Σπούδασε υποκριτική στη σχολή του Καρόλου Κουν και στο πανί εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1956 στην ταινία "Η Αρπαγή της Περσεφόνης". Ο Τζανετάκος αγαπούσε με πάθος την ταχύτητα. Ήταν οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και αναδείχθηκε πολυνίκης στα πανελλήνια πρωταθλήματα που συμμετείχε.

Στο καλλιτεχνικό στερέωμα είχαν προλάβει να μπουν πρώτες δύο από τις αδερφές του με το ψευδώνυμο "Τζάνετ Σίστερς". Ενθαρρυμένος από την επιτυχία τους πήρε κι αυτός τη μεγάλη απόφαση να δοκιμάσει την τύχη στον κόσμο του θεάματος. Ταυτόχρονα ανέπτυξε μια θυελλώδη ζωή αν κρίνει κανείς από τους δέκα επτά αρραβώνες του κανείς από τους οποίους δεν κατέληξε σε γάμο.

Με αυτή την έννοια ίσως οι φάπες του Κωνσταντάρα είχαν σκοπό να τον σωφρονίσουν πράγμα που δεν έγινε. Ο κόσμος ωστόσο τον ταύτισε με αυτές τις σκηνές εξ ου και τον φιλοδώρησε με το παρατσούκλι "καρπαζοεισπράχτορας".