Ειρήνη Παππά: Λίγο έλειψε να ντεμπουτάρει στο ελληνικό «Μερικοί το προτιμούν καυτό», αλλά...

Οι Χαμένοι Άγγελοι, ταινία του 1948, έχει πολλές πρωτιές, όπως την παρθενική εμφάνιση του Χιώτη στο πανί αλλά και το ντεμπούτο της Ειρήνης Παππά.

Ειρήνη Παππά: Λίγο έλειψε να ντεμπουτάρει στο ελληνικό «Μερικοί το προτιμούν καυτό», αλλά...

Από την χορεία των ηθοποιών που γέννησε η μεταπολεμική εποχή στην Ελλάδα σίγουρα ξεχωρίζει η Ειρήνη Παππά, για ένα και μόνο λόγο, ότι κατάφερε να επιβάλει το ταλέντο της στο παγκόσμιο κινηματογραφικό γίγνεσθαι. Ενσάρκωση αρχαίας θεάς η Ειρήνη ακτινοβολούσε την γοητεία εκείνη που ανέκαθεν έλκυε τους Ελληνολάτρες απανταχού της γης.

Το ξεκίνημά της βέβαια, όπως όλων των διάσημων καλλιτεχνών, έχει κάποια παραλειπόμενα τα οποία αφηγείται ο Αλέκος Σακελλάριος στην αυτοβιογραφία του. "Ήταν αρχές του 1948 όταν στα γραφεία της Φίνος Φιλμ, στην οδό Στουρνάρα 27, μου έφεραν ένα ωραίο μελαχρινό κορίτσι που ήθελε να παίξει στον κινηματογράφο..."

Έτσι μας συστήνει την μετέπειτα Ελληνίδα σταρ διεθνούς κύρους ο πατριάρχης του εμπορικού Ελληνικού σινεμά. Η Παππά επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία με τον Αλέκο Αλεξανδράκη αλλά οι απαιτήσεις του ρόλου προέβλεπαν εμφάνιση με μαγιό και καυτό σορτς, κάτι σαν μια ελληνική εκδοχή του "Μερικοί το προτιμούν καυτό", κάτι, που όπως λέει ο Σακελλάριος δεν κολάκευε καθόλου την Ειρήνη Παππά.

Τότε ο Φίνος της ανέθεσε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία "Οι Χαμένοι Άγγελοι" που ερχόταν αμέσως μετά κι εκεί η Παππά έλαμψε ξεκινώντας το δρόμο για την κορυφή της δόξας.