«Δεσποινίς ετών 39» - «Σάντα Τσικίτα»: Κι όμως δεν γυρίστηκαν στην Ελλάδα!

Οι ταινίες "Δεσποινίς ετών 39" και "Σάντα Τσικίτα" στη δεκαετία του '50 είναι από αυτές που έμαθαν τους Έλληνες να βλέπουν κωμωδία...

«Δεσποινίς ετών 39» - «Σάντα Τσικίτα»: Κι όμως δεν γυρίστηκαν στην Ελλάδα!

Η κυρίαρχη μορφή του Βασίλη Λογοθετίδη στα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια έμαθε όχι μόνο τους ηθοποιούς να παίζουν κωμικούς ρόλους αλλά και τους Έλληνες σινεφίλ να απολαμβάνουν την κωμωδία. Η συνεργασία του μεγάλου ηθοποιού με το δίδυμο Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου ήταν εξαιρετικά γόνιμη. Φτάνει να σκεφτεί κανείς πως έτσι θεμελιώθηκε η καλή κωμωδία του ελληνικού σινεμά.

Εν έτει 1954 προβλήθηκαν στους κινηματογράφους δύο έργα - "Δεσποινίς ετών 39" και "Σάντα Τσικίτα".

Στην μετεμφυλιακή Ελλάδα δεν υπήρχε ακόμα ούτε υποψία κινηματογραφικού στούντιο και τα πιο φιλόδοξα έργα γυρίζονταν συνήθως στην Αίγυπτο. Οι δύο αυτές κωμωδίας παραγωγής "Μήλλας Φιλμ" φιλοξενήθηκαν στα στούντιο Ναχάς, την ίδια εποχή και ολοκληρώθηκαν σε τρεις περίπου εβδομάδες, με το ίδιο πάνω-κάτω επιτελείο ηθοποιών.

Και οι δύο αυτές κωμωδίες έχουν δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία στο θεατρικό σανίδι από τον Βασίλη Λογοθετίδη και τον θίασό του πάντα με τη γραφίδα Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου. Τέλος ευτύχησαν και οι δύο να έχουν από ένα ριμέικ στη δεκαετία του '60. Η "Σάντα Τσικίτα" έγινε "Ο παράς κι ο φουκαράς" με πρωταγωνιστές τον Κώστα Χατζηχρήστο και τη Μάρθα Καραγιάννη. Το "Δεσποινίς ετών 39" μεταμορφώθηκε στο "Ο Ρωμιός έχει φιλότιμο" με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.