Όταν η Βουγιουκλάκη ονειρευόταν να γίνει Μέριλιν Μονρόε

Είναι δύσκολο να μεταμορφωθείς σε Μέριλιν Μονρόε ακόμα και αν είσαι η Αλίκη Βουγιουκλάκη...

Όταν η Βουγιουκλάκη ονειρευόταν να γίνει Μέριλιν Μονρόε

Θύμα της ξενομανίας και του μιμητισμού ήταν ανέκαθεν και οι Έλληνες πρωταγωνιστές του σινεμά. Στα χρόνια του εξήντα τα γυναικεία σύμβολα του σεξ στο διεθνές στερέωμα ήταν πολλά, όμως η λάμψη και ο μύθος της Μέριλιν Μονρόε, που τον Αύγουστο του 1962 έδωσε τέλος στη ζωή της, διογκωνόταν συνεχώς.

Ο "θηλυκός Τζέιμς Ντην" ήταν απίθανο να διαφύγει την προσοχή της εθνικής μας σταρ, Αλίκης Βουγιουκλάκη, που αποφάσισε να το παίξει... Μέριλιν Μονρόε στην ταινία "το δόλωμα" της Φίνος Φιλμ.

Αυτό το γλυκανάλατο μιούζικαλ ή ρομαντική κωμωδία, αν το προτιμάτε, που έσπασε τα ταμεία στην εποχή του, αποτέλεσε μια ακόμα κινηματογραφική εκδοχή της θρυλικής Τρούμπας. Σηματοδότησε επίσης την επιστροφή της Αλίκης στους κόλπους της Φίνος Φιλμ ύστερα από πέντε χρόνια και κρίθηκε σχεδόν ακατάλληλη για τα ήθη της εποχής μόνο και μόνο γιατί αναφερόταν σε οίκους ανοχής και καμπαρέ. Στον πυρήνα της ταινίας η Αλίκη Βουγιουκλάκη χώρεσε με το έτσι θέλω ένα χορευτικό με τίτλο "Μου αρέσουνε τα αγόρια".

Εκβίασε το σεξαπίλ με μία μάλλον άνευρη και αναιμική μίμηση του διάσημου χορευτικού της Μονρόε "My heart belongs to daddy", από την ταινία "Έλα να αγαπηθούμε". Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: "Ου παντός πλειν ες Κόρινθον". Έτσι και η Αλίκη ως "γατούλα με τη ροζ μυτούλα", απείχε πόρρω από το να γίνει η Ελληνίδα Μέριλιν Μονρόε.