Ευτυχία: «Ειμ' αητός χωρίς φτερά!» - Οι στίχοι ήταν για τον Μίκη και όχι για τον Μάνο!

Οι στίχοι της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου προορίζονταν για τον Θεοδωράκη αλλά κατέληξαν στον Χατζιδάκι. Ήταν γνωστό πως η Ευτυχία του ελληνικού τραγουδιού θαύμαζε απεριόριστα τον συνθέτη του Επιτάφιου και της Ρωμιοσύνης.

Ευτυχία: «Ειμ' αητός χωρίς φτερά!» - Οι στίχοι ήταν για τον Μίκη και όχι για τον Μάνο!

Το δράμα της για τον πρόωρο χαμό της κόρης της Μαίρης Λαΐδου γέννησε τον περίφημο στίχο "Είμ' αητός χωρίς φτερά" που δεσπόζει στο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι.

Η ιστορία όμως αυτή θα μπορούσε να είχε γραφτεί εντελώς διαφορετικά, καθώς η Παπαγιαννοπούλου είχε κατά νου να δώσει τους στίχους της στον Μίκη. Για άγνωστους λόγους δεν κατάφερε να τον προσεγγίσει και ως δεύτερη λύση σκέφτηκε τον θαυμαστό του αντίζηλο. Πήγε μια μέρα και άφησε ένα χαρτί με τους στίχους κάτω από την πόρτα του μ' ένα σημείωμα να τους αξιοποιήσει κατά την κρίση του.

Ο Χατζιδάκις ηχογράφησε το τραγούδι με τη φωνή του Διονύση Πανάρετου, τον Ιούλιο του 1961 για τις ανάγκες της ταινίας "Αγάπη και θύελλα". Στην πρώτη αυτή εκτέλεση παίζει μπουζούκι ο Γιώργος Ζαμπέτας.

Η εκδοχή του Πανάρετου ξεχάστηκε γρήγορα.

Το 1963, ωστόσο, στο πλαίσιο της θρυλικής επιθεώρησης "Μαγική πόλη", ο Μπιθικώτσης λάνσαρε ξανά το τραγούδι και στη συνέχεια μπήκε στο στούντιο πάντα με σολίστα τον Γιώργο Ζαμπέτα.

Το τραγούδι "Ειμ' αητός χωρίς φτερά" έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη χρυσή εποχή της Columbia και η ερμηνεία του Σερ Μπιθί "κλείδωσε" όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις τον καημό και την δυστυχία μιας μητέρας που η ειρωνεία της τύχης ήθελε να ονομάζεται Ευτυχία.