Τα κίτρινα γάντια: Η τελευταία επιθυμία του Λογοθετίδη και το καφενεδάκι στην Αγία Μαρίνα (vid)

Η θρυλική ταινία «Τα κίτρινα γάντια» - Ο Βασίλης Λογοθετίδης και ο Νίκος Σταυρίδης που πήρε την... σκυτάλη από εκείνον. 

Τα κίτρινα γάντια: Η τελευταία επιθυμία του Λογοθετίδη και το καφενεδάκι στην Αγία Μαρίνα (vid)

Η δεκαετία του '50 στην Ελλάδα μας άφησε με την πεποίθηση πως ο άρχων της κωμωδίας ήταν ο Βασίλης Λογοθετίδης. Η τελευταία μεγάλη θεατρική του επιτυχία ήταν το έργο των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου "Η Ρένα εξώκειλε" και όλα έδειχναν πως η μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη θα αποτελούσε άλλο ένα κινηματογραφικό θρίαμβο του μεγάλου ηθοποιού.

Ο θάνατός του όμως στις 20 Φεβρουαρίου 1960 έφερε τα πάνω κάτω και η Φίνος Φιλμ ανακάλυψε τον κινηματογραφικό Λογοθετίδη στο πρόσωπο του Νίκου Σταυρίδη. Στην α λα Φίνος Φιλμ κινηματογραφική μεταφορά ξηλώθηκε όλος ο θίασος Λογοθετίδη και δεν διασώθηκε ούτε καν η σύντροφός του Ίλυα Λιβυκού τη θέση της οποίας πήρε η δροσερή και πολλά υποσχόμενη ηθοποιός Μάρω Κοντού.

Όσον αφορά τους χώρους των γυρισμάτων, που τα τελευταία χρόνια αποτελούν φετίχ των σινεφίλ, υπήρχε επί μακρόν μια διχογνωμία για την κρίσιμη σκηνή στο καφενεδάκι. Είναι εκεί όπου ο Νίκος Σταυρίδης, o ζηλιάρης σύζυγος, βρίσκει τα κίτρινα γάντια, το πειστήριο του εγκλήματος της μοιχείας.

Το στιγμιότυπο αυτό υποτίθεται ότι διαδραματίζεται στους Αγίους Θεοδώρους αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα καφενεδάκι απέναντι από την Αγία Μαρίνα, όπως βεβαιώνουν ύστερα από χρόνια οι συντελεστές της ταινίας.