Χατζηχρήστος - Ρίζος: Τι μάρκα φουμάρει ο Κολοσσός της Ρόδου;

Ο Νίκος Ρίζος ως "Κολοσσός της Ρόδου" και ο Κώστας Χατζηχρήστος ως μπακαλόγατος σε σκηνή ενός λεπτού προσφέρουν άφθονο γέλιο!

Χατζηχρήστος - Ρίζος: Τι μάρκα φουμάρει ο Κολοσσός της Ρόδου;

Το κλασικό μπακάλικο μιας άλλης εποχής αποδεικνύεται χώρος ζυμώσεων όπως τα καφενεία και τα μπαρμπέρικα. Ο Κώστας Χατζηχρήστος στο ρόλο του εσωτερικού μετανάστη δημιούργησε το αρχέτυπο του Ζήκου στην ταινία του 1963 με τίτλο "Της Κακομοίρας".

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο ο σκηνοθέτης Ντίνος Κατσουρίδης δημιουργεί με κινηματογράφο δωματίου τόσο διαφορετικά σπαρταριστά επεισόδια που ο θεατής τα παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον.

Έτσι έχουμε μια πολυπρισματική θέαση της ελληνικής κοινωνίας στα χρόνια του εξήντα με τις εμμονές, τους ευσεβείς πόθους, τα παρατράγουδα αλλά και τον δυναμισμό των ανθρώπων της. Στους διαλόγους της ταινίας κυριαρχούν πλήθος ατάκες από τη γλώσσα της πιάτσας από ηθοποιούς που κινούνται με άνεση και φυσικότητα μπροστά στο φακό.

Από τον χαιρετισμό του Ζήκου, "Καλώς στον Κολοσσό της Ρόδου", μέχρι το μάγκικο ρεφρέν του Ρίζου: "Ζήκο θα ξανάρθω" έχει περάσει μια μικρή αιωνιότητα στον κινηματογραφικό χρόνο που μας χορταίνει με αβίαστο γέλιο. Να θυμίσουμε πως το κόστος της παραγωγής το επωμίστηκε ο ίδιος ο Κώστας Χατζηχρήστος με τον αδερφό του Δήμο.