Διπλοπενιές και μαλιοτραβήγματα: Βουγιουκλάκη εναντίον Ρίκας Διαλυνά!

Όλα τα είχε το μιούζικαλ "Διπλοπενιές": Αυλωνίτη, Κόκκοτα, Παπαγιαννόπουλο, πηλοφόρι και μυστρί ακόμα και μια εσάνς Πειραιά και Ολυμπιακού.

Διπλοπενιές και μαλιοτραβήγματα: Βουγιουκλάκη εναντίον Ρίκας Διαλυνά!

Αντί για "Διπλοπενιές" θα μπορούσαμε να μιλάμε για "Παρεξηγήσεις" καθώς η ταινία είχε και μια μάχη εντυπώσεων εκτός Ελλάδος. Στις μακρινές Κάννες σε μια προσπάθεια να προωθηθεί ο ελληνικός κινηματογράφος στο εξωτερικό στήθηκε ένα ελληνικό γλέντι με μπουζούκια κι εκεί το αουτσάιντερ Ρίκα Διαλυνά επισκίασε την Αλίκη Βουγιουκλάκη... Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε!

Άνοιξη 1966, βρισκόμαστε στην καρδιά μιας ταραγμένης δεκαετίας αλλά και στην ακμή του ελληνικού κινηματογράφου. Το ζευγάρι Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ μεσουρανεί αξιοποιώντας σενάρια και σκηνοθεσίες που γίνονται στα μέτρα του. Η εταιρία παραγωγής Θ. Δαμασκηνός και Β. Μιχαηλίδης αναθέτει στον Αλέκο Σακελάριο το σενάριο μιας ταινίας που κινηματογραφεί ο Αλέκος Σκαλενάκης.

Η ταινία κόβει κάτι λιγότερο από μισό εκατομμύριο εισιτήρια στην Ελληνική αγορά και προκαλεί συνειρμούς αλλά... "Ποτέ την Κυριακή". Οι παραγωγοί στρέφονται ξανά στον υπέρλαμπρο κινηματογραφικό κόσμο των Καννών και φέρνουν στη Γαλλία τους πρωταγωνιστές και τα μπουζούκια για ένα γλέντι Ελληνικό. Ο σκηνοθέτης Σκαλενάκης βλέποντας την δευτεραγωνίστρια Ρίκα Διαλυνά να καταφθάνει, της λέει: "Καλώς ήρθες στην ταινία μας".

Εκείνη βρίσκεται στις Κάννες για άλλη ταινία αλλά εμπλέκεται στο γλέντι και κάνει την έκπληξη, τραβώντας πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Βουγιουκλάκη και Παπαμιχαήλ επισκιάζονται και ο Δημήτρης αποφασίζει να αντιδράσει δυναμικά, πιάνοντας τον παραγωγό από τον γιακά. Υπέθεσε πως είχε στηθεί πλεκτάνη εναντίον τους για να προβληθεί η Διαλυνά.

Η αλήθεια όμως μάλλον είναι ότι η Ρίκα ήταν πιο γνωστή από την Αλίκη στο εξωτερικό και με εφόδιο την ακαταμάχητη εμφάνισή της "έδεσε" καλύτερα με το γλέντι. Τα πιάτα που μεταφέρθηκαν εκεί για να τα σπάσει το κοινό στο τσακίρ κέφι, έπεφταν σωρηδόν όχι στα πόδια της Βουγιουκλάκη αλλά της Διαλυνά. Άλλη η μεγάλη οθόνη και άλλη η πραγματικότητα και μάλιστα εκτός ελληνικών συνόρων!