«Οι κύριοι είναι ελεύθεροι να σπάσουν!» (vid)

Το 1964 ο Ντίνος Δημόπουλος σκηνοθετεί μια ταινία της Φίνος Φιλμ με τίτλο «Λόλα» και φόντο τον περιθωριακό Πειραιά του ’60.

«Οι κύριοι είναι ελεύθεροι να σπάσουν!» (vid)

Συμμορίες, νυχτερινά μαγαζιά, πόρνες, μαχαιρώματα, παράνομες δοσοληψίες και λαϊκό τραγούδι. Ένα εκρηκτικό μείγμα κοινωνικής περιθωριοποίησης όπου πρωταγωνιστεί το λούμπεν προλεταριάτο.

Μεταφερόμαστε στο μαγαζί του Φαρέα, το οποίο θυμίζει τα λαϊκά κέντρα στα οποία γλεντούσε πριν και μετά τον πόλεμο όλη η μαγκιά Αθηνών και Πειραιώς. Ο θρυλικός Νίκος Φέρμας στον ρόλο του ατόφιου μάγκα παραπέμπει στους παλιούς μαγαζάτορες που ήταν και πρωτοπαλίκαρα της νύχτας - τον φοβερό και τρομερό Αλεξανδριανό στην «Πίνδο» της Νέας Φιλαδελφείας αλλά και τους αδερφούς Περιβόλα στο ομώνυμο κέντρο της Κοκκινιάς. Στο μαγαζί του Φαρέα εμφανίζεται ο κορυφαίος λαϊκός τραγουδιστής του ’60 Πάνος Γαβαλάς και η Ρία Κούρτη που τραγουδούν το «Όνειρο δεμένο».

Ο κακός της ιστορίας, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, έρχεται με τους μπράβους του να διασκεδάσει συνοδεύοντας τη θρυλική Λόλα που υποδύεται η Τζένη Καρέζη. Ο Άρης, παλικάρι της Τρούμπας, τον οποίο υποδύεται ο Νίκος Κούρκουλος, την απαγάγει από την παρέα της με τη βοήθεια του Φαρέα και των ανθρώπων του μαγαζιού. Ο Φαρέας μάλιστα τους κατευοδώνει με μια ατάκα που έγραψε ιστορία: «Οι κύριοι είναι ελεύθεροι να σπάσουν».