Η Ποτάισα Τούρντα "σήκωσε" το Challenge Cup μέσα στο ΟΑΚΑ

 Η Ρουμάνικη ομάδα δέχθηκε την πιο "γλυκιά" ήττα στην ιστορία της στο χάντμπολ (27-26), αφού η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 33-22 του πρώτου παιχνιδιού.

Η Ποτάισα Τούρντα "σήκωσε" το Challenge Cup μέσα στο ΟΑΚΑ
Eurokinissi

Περίπου 4.000 φίλοι της "Ένωσης" βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ "Νίκος Γκάλης" για να παρακολουθήσουν από κοντά τον δεύτερο τελικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ποτάισα Τούρντα για το Challenge Cup.

Η ομάδα του Νίκου Γραμματικού πήρε την νίκη στην "εκπνοή" του χρόνου, χάρη σε γκολ του Παναγιώτη Νικολαϊδη, με την λήξη ωστόσο να βρίσκει του Ρουμάνους να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου. Το "κλειδί στην πόρτα" για την Ποτάισα, είχε μπει ήδη από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της ρουμάνικης ομάδας και το εμφατικό 33-22 επί του "δικέφαλου αετού". Έτσι η νίκη με μόλις ένα γκολ διαφορά στο σημερινό ματς, δεν έφτασε για την ελληνική ομάδα που τερμάτισε δεύτερη.

Διαιτητές: Αντόρκα-Χούκερ (Ουγγαρία)

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαϊδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 1, Γεωργιάδης, Χογκάς 6, Ζαμπούνης 1, Π. Νικολαϊδης 3, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 2, Δομπρής 2, Βαμβακάς, Αργυρού 7, Βραζάλιτσα 1, Μυλωνάς 4

ΠΟΤΑΪΣΑ ΤΟΥΡΝΤΑ (Χοράτιου Γκαλ): Τσιντέκ 5, Ροτάρου 3, Ταλμάιερ 2, Ζακατσιούριν, Βάρο, Ασολτανέι 5, Ιάνκου 1, Ιρίμους, Αντομνιτσάι 2, Λαζάρ, Στεφ, Σάβιτς, Σόκε 2, Γκίτα 3, Ιγκνάτ, Σταμάτε 3