ΑΕΚ για τον τίτλο: «Θέλαμε να κριθεί στο γήπεδο, αλλά έγινε το σωστό!»

Η ΑΕΚ πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Χάντμπολ μετά την απόφαση της ΟΧΕ να ματαιώσει τη σεζόν και να αναδείξει πρωταθλητές. 

ΑΕΚ για τον τίτλο: «Θέλαμε να κριθεί στο γήπεδο, αλλά έγινε το σωστό!»

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος Χάντμπολ πανηγυρίζει η ΑΕΚ, μετά την απόφαση του Δ.Σ της ΟΧΕ να διακόψει οριστικά τη σεζόν και να αναδείξει πρωταθλητές. Θυμίζουμε πως οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ισόβαθμοι με τον Ολυμπιακό και κατακτούν ξανά τον τίτλο μετά από οχτώ χρόνια.

Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξεκαθαρίσει με ανακοίνωση τους πως πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα προκειμένου να αναδειχθεί ο πρωταθλητής στο γήπεδο ή τουλάχιστον να διεξαχθεί η αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ έτσι ώστε να μην υπάρχει ισοβαθμία στην κορυφή και να πάρει τον τίτλο η ομάδα που θα νικήσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει εκπρόσωπο στην ΟΧΕ.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει η ερασιτέχνης ΑΕΚ, στην επίσημη ιστοσελίδα της: «Η ΑΕΚ κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Handball Premier 2019-20 και επέστρεψε στην κορυφή της ελληνικής χειροσφαίρισης μετά από 7 χρόνια. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια από το ξεκίνημα της σεζόν βρέθηκε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα και δεν έπεσε ποτέ, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι αποτελεί την κορυφαία ομάδα της χώρας.

Με 19 νίκες και μόλις 1 ήττα στη Handball Premier, μεταξύ των οποίων ένα σπουδαίο “διπλό” στον Πειραιά επί του Ολυμπιακού/Ομίλου Ξυνή και δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έφτασε στον τίτλο δικαίως. Έχοντας την καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος με 686 τέρματα και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα με 460 τέρματα.

Παρά το γεγονός ότι, η διοίκηση του Συλλόγου είχε εκφράσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη βούλησή της, για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στο γήπεδο, η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος, αποφάσισε λόγω των πρωτοφανών συνθηκών που επικρατούν με την παγκόσμια πανδημία, να προχωρήσει σε διακοπή του Πρωταθλήματος και η ομάδα που βρισκόταν στην 1η θέση να λάβει τον τίτλο, όπως ήταν το σωστό.

Η ΑΕΚ απέδειξε την αξία της και το μέταλλό της κόντρα στους αντιπάλους της και στο Κύπελλο Ελλάδος με 4 νίκες, με εντός και εκτός έδρας επικρατήσεις επί των “ερυθρολεύκων” και αποκλεισμό των “ασπρόμαυρων” μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Ένα μέταλλο που σφυρηλατήθηκε και στα σαλόνια της Ευρώπης, όπου η σπουδαία ΑΕΚ απέκλεισε κατά σειρά τις HC Vogosca Poljine (Βοσνία) με δύο νίκες και HK Drammen (Νορβηγία) με μία νίκη και μία εκτός έδρας ισοπαλία φτάνοντας για 4η φορά στην ιστορία της στα Προημιτελικά του Challenge Cup. Μία επιτυχία που μπορούσε να γίνει ακόμα μεγαλύτερη εάν δεν ολοκληρωνόταν και η ευρωπαϊκή διοργάνωση από την EHF.

Ένα αήττητο σερί 23 αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη που σταμάτησε από την κόπωση και τις απουσίες, αλλά διατήρησε την ΑΕΚ στην 1η θέση της Handball Premier.

Με μπροστάρηδες τον Πρόεδρο, κ. Αλέξη Αλεξίου, και τον Α’ Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και διοικητικό υπεύθυνο του τμήματος, κ. Σταμάτη Παπασταμάτη, η ΑΕΚ κατακτά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος για 3η φορά στην ιστορία της και οδεύει για ακόμα ψηλότερα.

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο. Ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία του τμήματος, Διονύσης Γεωργιάδης, στην τελευταία του χρονιά ως παίκτης, αποχωρεί όπως του πρέπει. Ως Πρωταθλητής!»