Τέλος το πρωτάθλημα στη Γερμανία, πρωταθλήτρια η Κίελ

Ο κορονοϊός ανάγκασε τους ανθρώπους της γερμανικής ομοσπονδίας χάντμπολ να ρίξουν τίτλους τέλους στη φετινή Bundesliga

Τέλος το πρωτάθλημα στη Γερμανία, πρωταθλήτρια η Κίελ

Επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος χάντμπολ η διοργανώτρια αρχή της Bundesliga αποφάσισε ύστερα από την τηλεδιάσκεψη που είχε με τις συμμετέχοντες ομάδες να διακόψει οριστικά τη φετινή σεζόν.

Έτσι τον τίτλο κατέκτησε η ομάδα του Κιέλου που βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας και μαζί με τη δεύτερη Φλένσμπουργκ θα αγωνιστεί στο Champions League της νέας περιόδου.

Ο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ούβε Σβένκερ δήλωσε: «Το πρωταρχικό καθήκον για όλους μας είναι να διατηρήσουμε το ποσοστό μόλυνσης χαμηλό και σταθερό. Φυσικά θα θέλαμε να τελειώσουμε τη σεζόν μας. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το πετύχουμε αλλά η πανδημία δεν το επέτρεψε να συμβεί. Δεν είναι πλέον εφικτό να γίνει η επανέναρξη, επειδή το χρονικό διάστημα που θα απέμενε έως τις 30 Ιουνίου θα ήταν πολύ μικρό, για να δώσει στους παίκτες τη δυνατότητα να προετοιμαστούν. Ο κίνδυνος τραυματισμού θα ήταν πολύ μεγάλος. Γι 'αυτό το τέλος της σεζόν είναι μεν πικρό, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Όσον αφορά τις τελευταίες θέσεις αποφασίστηκε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, ωστόσο τη νέα χρονιά το γερμανικό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με είκοσι ομάδες μιας και θα ανέβουν κανονικά στην πρώτη κατηγορία οι Έσσεν και Κόμπουργκ.