Στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Μαδέιρα (23-23) στο ΟΑΚΑ και σε συνδυασμό με την "διπλό" της στην Πορτογαλία (21-29), προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ. 

Στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ η ΑΕΚ

Ιστορική πρόκριση για την ΑΕΚ και το ελληνικό χάντμπολ. Η Ένωση προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και γίνεται η τρίτη μόλις ελληνική ομάδα που θα διεκδικήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο. Οι δύο προηγούμενες ομάδες που κέρδισαν εισιτήριο σε ευρωπαϊκό τελικό, η Βέροια και ο Διομήδης Άργους, κατάφεραν να σηκώσουν το τρόπαιο.

Η Ενωση έκανε ίσως το τέλειο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε 16-6, ενώ στη συνέχεια συντήρησε τη διαφορά, αν και οι γηπεδούχοι πλησίασαν κάποια στιγμή στα πέντε γκολ (20-15). Το τελικό +8 δεν αφήνει πολλά περιθώρια ανατροπής και το επόμενο Σάββατο (28/4) στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ, ο «Δικέφαλος» αναμένεται απλά να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τον διπλό τελικό της διοργάνωσης.

Στον άλλο ημιτελικό, η Βεστμαναεϊγιάρ νίκησε στην Ισλανδία 31-28 την Ποταϊσα Τούρντα, αποτέλεσμα που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στη Ρουμανία, την Κυριακή 29/4.