Χαιρέτησαν στρατιωτικά Τούρκοι παίκτες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο χάντμπολ! (pics)

Αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση των παικτών της εθνικής ομάδας της Τουρκίας -μεταξύ των οποίων δύο παίκτες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ- να χαιρετήσουν στρατιωτικά μετά το ματς με το Βέλγιο.

Χαιρέτησαν στρατιωτικά Τούρκοι παίκτες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ στο χάντμπολ! (pics)

Το... βιολί τους οι Τούρκοι διεθνείς σε όλα τα αθλήματα, καθώς μετά τα κατορθώματα τη εθνικής ποδοσφαίρου και του πρωταθλητή στους κρίκους, ήρθε και η ομάδα χάντμπολ της γειτονικής χώρας να χαιρετήσει στρατιωτικά.

Το έκαναν οι παίκτες της εθνικής χάντμπολ της Τουρκίας μετά το τέλος του αγώνα με αντίπαλο το Βέλγιο, καθώς πήραν πόζα για μια φωτογραφία χαιρετώντας με το γνωστό τρόπο ως επικρότηση της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία με εντολή Ερντογάν.

Ανάμεσά τους, μάλιστα, ήταν και δύο αθλητές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον ίντερ του Ολυμπιακού, Αλί Τινκίρ, αλλά και τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, Γιουνούς Οζμουσούλ, ενώ το παράδειγμά τους ακολούθησαν και παιδιά που βρίσκονται στην κερκίδα.

Όπως ήταν φυσικό, η κίνηση των Τούρκων αθλητών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανά την Ευρώπη, ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι οι φωτογραφίες φιλοξενήθηκαν και στο επίσημο σάιτ της τουρκικής ομοσπονδίας χάντμπολ, όπως και στις ιστοσελίδες της Fanatik και του TRT.