Γιώργος Ιωακειμίδης: «Ο Ολυμπιακός τα λεφτά, εμείς την έκταση»

Ο δήμαρχος Ρέντη-Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης μιλά στο «ΦΩΣ» για το γήπεδο που θα φτιάξει ο Ολυμπιακός στο χάντμπολ και την έκταση που παραχωρεί ο δήμος! Είναι και φανατικός Ολυμπιακός. Δήμαρχος επί 25 χρόνια (ρεκόρ) σε περιοχές πλέον με συνολικό πληθυσμό 130.000 κατοίκους!

Γιώργος Ιωακειμίδης: «Ο Ολυμπιακός τα λεφτά, εμείς την έκταση»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος άστεγος σύλλογος της Ευρώπης. Δεν υπάρχει άλλο κλαμπ στην Ευρώπη να πρωταγωνιστεί σε τόσα σπορ και να μην έχει ούτε ένα δικό του γήπεδο! Ούτε στο ποδόσφαιρο, ούτε στο μπάσκετ, ούτε στον υγρό στίβο, ούτε στο βόλεϊ, ούτε στο χάντμπολ έχει δικό του γήπεδο ο Ολυμπιακός.

Και ειδικά στο θέμα της κλειστής σάλας υπήρχε μεγάλο πρόβλημα και για τις προπονήσεις, μοιράζονταν το «Μελίνα Μερκούρη» οι ομάδες βόλεϊ του Ολυμπιακού και χάντμπολ, άντρες- γυναίκες, αναγκάζονταν να κάνουν πολύ αργά προπόνηση. Το ίδιο γίνεται και με το κολυμβητήριο που υπάρχουν και πολλές Ακαδημίες, υπάρχει και ο Εθνικός, και απλοί λουόμενοι. Ξέρω ότι αυτό το θέμα πονοκεφάλιαζε πολύ τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Μιχάλη Κουντούρη. Είναι η καθημερινότητα στη λειτουργία των τόσων πολλών τμημάτων του συλλόγου που δεν έχει τίποτα δεδομένο- λες και είναι καμία ομαδίτσα της πλάκας. Ενώ είναι πολυσύλλογος μοναδικός.

Διαβάστε τη συνέντευξη του δημάρχου Ρέντη-Νίκαιας Γιώργου Ιωακειμίδη. Φανατικός Ολυμπιακός. Και ωραίος άνθρωπος. Οι ωραίοι άνθρωποι μιλάνε. Δεν κρύβονται.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 17/8/2019

Δήμαρχε, θυμάμαι ήμουν νέο παιδί στο ΦΩΣ όταν κάναμε συνέντευξη για το γήπεδο ποδοσφαίρου που ήθελε να φτιάξει ο Κόκκαλης στο Ρέντη, πριν αλλάξει η απόφαση και γίνει το Καραϊσκάκη. Ήσουν... από τότε δήμαρχος!

(γελάει). Πράγματι, ήταν πριν πολλά χρόνια.

Και μετά, όταν είχα τα αποκλειστικά θέματα περί Καραϊσκάκη με έβριζαν, ενώ είχα δυνατές πηγές που δικαιώθηκαν σε κράτος, δήμο, αρχιτέκτονα. Πόσα χρόνια είσαι δήμαρχος;

25 χρόνια!

Είναι ρεκόρ αυτό;

Ναι, είμαι ο πιο παλιός. Είναι η 7η θητεία μου αυτή ως δήμαρχος και βγήκα από τον πρώτο γύρο με 65%.

Πόσο πληθυσμό έχουν μαζί οι δήμοι Ρέντης και Νίκαια;

130.000 κατοίκους! Η Νίκαια είναι 6 φορές μεγαλύτερη από τον Ρέντη. Αλλά δεν έχει χώρους.

Με τι χρήματα θα γίνει το γήπεδο του χάντμπολ;

Με χρήματα του Ολυμπιακού. Ο δήμος δίνει την έκταση με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να φτιάξει ο Ολυμπιακός το γήπεδο χάντμπολ. Το παραχωρούμε για μια 5ετία σε πρώτη φάση.

Μετά θα ανανεώνεται.

Προφανώς. Το θέμα της 5ετίας είναι επειδή δεν μπορώ να δεσμεύσω για πολλά χρόνια την επόμενη δημοτική αρχή αν αλλάξει ο δήμαρχος.

Πες μου λεπτομέρειες για το γήπεδο.

Θα είναι κλειστό με εξέδρα που θα εξυπηρετεί την ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού. Ήδη υπάρχει αγωνιστικός χώρος εκεί, πίσω από το γήπεδο του βόλεϊ, ο Ολυμπιακός θα το κτίσει και θα το κλείσει με «μπαλόνι». Είναι το 4ο γήπεδο που θα έχει ο Ολυμπιακός στην περιοχή μου! Δεν έχει άλλος δήμος τόσες δράσεις του Ολυμπιακού.

Καλό για το Ρέντη αυτό, αναδεικνύεται η περιοχή.

Ε βέβαια, όταν έχει τόσες δράσεις στην περιοχή μας ο λαοφιλέστερος σύλλογος της Ελλάδας. Έχουμε το προπονητήριο του ποδοσφαίρου, το κλειστό βόλεϊ Μελίνα Μερκούρη, τον στίβο, και τώρα το χάντμπολ.

Το προπονητικό στο Ρέντη έχει αλλάξει από τότε που είχαμε κάνει τη συνέντευξη.

Ναι, έχει αξιοποιηθεί πολύ, έχουν πέσει πολλά λεφτά εκεί. Και μάλιστα να σου πω κάτι: Ο Ολυμπιακός νοικιάζει διαμερίσματα πλάι στο προπονητικό για να φιλοξενεί παιδιά που έχει στις υποδομές του. Τα παιδιά πάνε εκεί σχολείο, φροντιστήριο, αγγλικά, είναι ανάπτυξη για την περιοχή. Κάποια στιγμή ο δήμος θα έχει τελειώσει 3 πολυκατοικίες εκεί, και θα το συζητήσουμε αν θέλει ο Ολυμπιακός να τις αγοράσει για να στεγάζει τους αθλητές του!

Ενδιαφέρον θέμα αυτό. Πες μου κάτι άλλο, πώς έγινες Ολυμπιακός;

Όλη η οικογένεια ήταν Ολυμπιακοί. Στην οικογένειά μας το να μην είσαι Ολυμπιακός δεν επιτρέπεται. Και τους αγώνες τώρα τους βλέπω μαζί με το γιο μου στο γήπεδο. Όταν ήμουν νέος, έβλεπα τον Ολυμπιακό από τα πέταλα λόγω του ότι δεν υπήρχαν οι οικονομικές δυνατότητες. Το να βλέπω τα τελευταία χρόνια τον Ολυμπιακό από τα VIP του Καραϊσκάκη το αισθάνομαι ως καταξιώση και ηθική ικανοποίηση. Όχι ότι τα πέταλα υστερούνε. Επίσης η πιστωτική μου κάρτα είναι της ΚΑΕ Ολυμπιακός που συνεργάζεται με συγκεκριμένη τράπεζα. Διότι αγαπώ πολύ και το μπάσκετ.

Σε στεναχωρεί η κατάσταση στο μπάσκετ;

Ναι, με στεναχωρεί πολύ. Διότι όσο πάω να βλέπω το ποδόσφαιρο, άλλο τόσο πάω και στο μπάσκετ. Δεν είναι μικρό πράγμα η ομάδα μας να έχει φτάσει τόσες φορές στην κορυφή της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, είτε με κατάκτηση της Ευρωλίγκας, είτε με τη συμμετοχή στον τελικό ή στον ημιτελικό. Η φετινή χρονιά θα είναι περίεργη για όλους μας...

Είσαι σύμφωνος με αυτό που έγινε; Εγώ το στήριξα όσο δεν πήγαινε άλλο το «μέχρι τέλους».

Είναι σίγουρο ότι στις ελληνικές διοργανώσεις έχει αδικηθεί πολύ ο Ολυμπιακός. Το δείχνουν άλλωστε τα αποτελέσματά του στην Ευρώπη σε σχέση με την Ελλάδα. Όμως δεν είμαι σίγουρος ότι μετρήθηκαν σωστά τα πράγματα για να παρθεί η απόφαση της αποχώρησης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή...

Παιδικοί σου ήρωες; Ποιον είχες αφίσα στο δωμάτιο;

Ο μεγαλύτερος παιδικός μου ήρωας ήταν ο Αριστείδης Παπάζογλου!

Ήταν γέννημα θρέμμα του Ρέντη αυτός.

Έμενε στη γειτονιά μου, ακριβώς απέναντί μου! Τον θυμάμαι πολύ καλά, ήμουν παιδί όταν πέθανε από καρκίνο στο κεφάλι. Τόσο νέος πέθανε, ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, τραγωδία. Ήταν το ίνδαλμα της περιοχής μας.

Πώς βλέπεις ως τώρα την ομάδα στο ποδόσφαιρο;

Έχω δει όλα τα ματς του Ολυμπιακού, φιλικά και επίσημα. Θεωρώ ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι περισσότερο δουλεμένος από πέρσι, ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Σε αντίθεση με πέρσι που έπαιζε μεγάλη μπάλα αλλά έχανε τους βαθμούς. Ο Σεμέντο βοήθησε πολύ να δέσει η άμυνα, μαζί με τον Σα νιώθω επιτέλους σιγουριά. Είμαστε δυνατοί μπροστά από την εστία και κάτω από τα δοκάρια. Είχαμε προβλήματα εκεί τα προηγούμενα χρόνια.

Θέλει η ομάδα κάτι ακόμα μπροστά;

Ποτέ δεν λέμε όχι σε μια καλή μεταγραφή (γελάει). Πιστεύω όμως ότι ο Γκερέρο θα στρώσει κι άλλο, ο Μασούρας θα εξελιχτεί σε δύναμη για τον Ολυμπιακό, έχουμε και παίκτες που δεν τους έχουμε δει ακόμα να παίζουν. Η απουσία του Φορτούνη βέβαια είναι αισθητή. Έχω την πεποίθηση πάντως ότι φέτος ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στους τίτλους.