Ολυμπιακός: Στο ΣΕΦ θα είναι διαφορετικά

Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού έχει την ευκαιρία να καλύψει τη διαφορά κόντρα στη Βαλούρ στο ΣΕΦ.

Ολυμπιακός: Στο ΣΕΦ θα είναι διαφορετικά

Εξαρχής η αποστολή του Ολυμπιακού στους τελικούς του EHF European Cup ήταν δύσκολη, αφού η Βαλούρ αποτελεί μία παραδοσιακή δύναμη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χάντμπολ.

Η αντίπαλος των Πειραιωτών είναι πολυνίκης του πρωταθλήματος (24) και του Κυπέλλου (12) Ισλανδίας, ενώ έχει εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς και από ομίλους Champions League (και μία συμμετοχή σε τελικό, το 1980).

Από την άλλη η ομάδα χάντμπολ των Πειραιωτών βρίσκεται για πρώτη φορά σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θέλει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου.

Στην Ισλανδία οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και για 52 λεπτά είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο στα τελευταία οκτώ λεπτά οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα μικρό σερί, το οποίο τους έδωσε τη νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά.

Η απόσταση είναι σημαντική, αλλά η ομάδα του Πειραιά μπορεί να την καλύψει και γιατί όχι να στεφθεί και νικήτρια μπροστά στο κοινό της. Ορθώς ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να διεξαχθεί η ρεβάνς στο ΣΕΦ.

Οι παίκτες του Μπάμπιτς αξίζουν να δώσουν τη δική τους μάχη μπροστά σε ένα μεγάλο γήπεδο, όπως έπραξε και η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού τον Μάρτιο του 2023.

Τότε οι Πειραιώτες είχαν αγωνιστεί στο ΣΕΦ και επικράτησαν με 3-0 της Μακάμπι Τελ Αβίβ με αποτέλεσμα να κατακτήσουν το Challenge Cup.

Πλέον το ίδιο καλείται να κάνει και το τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου τελικού και το Σάββατο (25/5, 20:00) θέλουν να γράψουν Ιστορία.

Το χάντμπολ μπορεί να μην είναι από τα διασημότερα αθλήματα στη χώρα μας, ωστόσο η φετινή πορεία του Ολυμπιακού δεν παύει να είναι μεγάλη τόσο για το σύλλογο, όσο και για το ελληνικό χάντμπολ.

Γι' αυτό και θα ήταν καλό οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» να βρεθούν γι' άλλη μία φορά στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας, με στόχο την κατάκτηση ενός νέου ευρωπαϊκού τίτλου.

Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να καλύψει διαφορά τεσσάρων γκολ στη ρεβάνς, κάτι που σημαίνει πως θα αναδειχθεί νικητής μόνο εάν πάρει διαφορά μεγαλύτερη των πέντε γκολ. Σε περίπτωση που η τελική διαφορά είναι στα τέσσερα γκολ, τότε ο τίτλος θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.