Ολυμπιακός: Πρώτο βήμα για την ευρωπαϊκή κούπα στο Ρέικιαβικ

Ο Oλυμπιακός αντιμετωπίζει στην ισλανδική πρωτεύουσα τη Βαλούρ για τον πρώτο τελικό του Γιουροπίαν Καπ

Ολυμπιακός: Πρώτο βήμα για την ευρωπαϊκή κούπα στο Ρέικιαβικ

Ήγγικεν η ώρα! Ο Ολυμπιακός δίνει σήμερα (20.00, EHF TV) στο Ρέικιαβικ το σπουδαιότερο, κατά τεκμήριο, ματς της Ιστορίας του εκτός συνόρων αφού ο σημερινός πρώτος τελικός του Γιουροπίαν Καπ κόντρα στην τοπική Βαλούρ συνιστά τον παρθενικό ευρωπαϊκό του τελικό!

Η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στην ισλανδική πρωτεύουσα και σήμερα θέλει να κάνει το πρώτο βήμα ούτως ώστε σε μια εβδομάδα στη Χαλκίδα να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου στην Ιστορία του τμήματος του πειραϊκού συλλόγου!

Αντίπαλος των (αήττητων με 11 νίκες και μια ισοπαλία) «ερυθρολεύκων» μία πολύ δυνατή ομάδα που μετρά μόνο νίκες («12 στα 12») καθ’ οδόν για να γίνει φιναλίστ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι πολυνίκης πρωταθλήματος (24) και Κυπέλλου (12) Ισλανδίας, ενώ έχει εμπειρία από ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ (και μία συμμετοχή σε τελικό, το 1980).

Ενόψει του αγώνα ο τεχνικός του Ολυμπιακού εκθείασε την ισλανδική ομάδα αλλά επισήμανε: «Είμαστε όλοι υγιείς και έτοιμοι σωματικά και ψυχικά για το πρώτο παιχνίδι των τελικών. Να τονίσουμε ότι είναι μια εξαιρετικά γρήγορη ομάδα, που έχει μεγάλη ένταση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό ήταν που είχαμε στο μυαλό μας στην προετοιμασία. Είμαστε έτοιμοι».

Από πλευράς παικτών ο Σάββας Σάββας υπογράμμισε την ιστορικότητα των στιγμών για τον σύλλογο: «Για πρώτη φορά το τμήμα χάντμπολ του Ολυμπιακού βρίσκεται σε ευρωπαϊκό τελικό. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για την ομάδα. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα, πολύ γρήγορη, που παίζει καλό χάντμπολ και έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Αλλά σε ευρωπαϊκό τελικό είμαστε. Είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, γιατί όνειρο αυτής της ομάδας είναι στο τέλος να σηκώσουμε μια ευρωπαϊκή κούπα μπροστά στον κόσμο μας, να το πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Οπότε θα κάνουμε τα πάντα στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό, να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί παντού. Δεν είναι τυχαίο το μεγαλείο αυτού του συλλόγου, που φέτος διεκδικεί σε πολλά διαφορετικά τμήματα ευρωπαϊκά τρόπαια! Θέλουμε και εμείς με τη σειρά μας, ως τμήμα χάντμπολ, να φέρουμε μία ευρωπαϊκή κούπα για πρώτη φορά σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Θα τα δώσουμε όλα».