Ολυμπιακός: Δυνατή η Βάλουρ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ξέρουν τον τρόπο

Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού διεκδικεί απέναντι στη Βάλουρ τον τίτλο του EHF European Cup.

Ολυμπιακός: Δυνατή η Βάλουρ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ξέρουν τον τρόπο

Φέτος ο Ολυμπιακός μετρά μία σειρά από μεγάλες πορείες στην Ευρώπη και αποδεικνύει πως πρωταγωνιστεί σε όλα τα ομαδικά σπορ τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων.

Μετά την κατάκτηση του UEFA Youth League ο πειραϊκός σύλλογος μετρά την πρόκριση στον τελικό του Conference League, την παρουσία του στο final four της EuroLeague, αλλά και σε εκείνο του LEN Champions League.

Νωρίτερα η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού βρέθηκε στον τελικό του Champions League, εκεί όπου γνώρισε την ήττα από την ισχυρή Σαμπαντέλ.

Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν ευρωπαϊκό τίτλο και στο χάντμπολ. Η ομάδα του Μπάμπιτς έχει χαράξει τεράστια πορεία στο EHF European Cup με αποκορύφωμα την πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης.

Εκεί οι Πειραιώτες θα αναμετρηθούν με την Βάλουρ, η οποία εξαρχής αποτελεί ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η ισλανδική ομάδα έχει γράψει τη δική της Ιστορία στο ευρωπαϊκό χάντμπολ και δεν θα είναι εύκολο εμπόδιο για τον Ολυμπιακό.

Στο μεγάλο λιμάνι γνωρίζουν καλά πως τους περιμένει απαιτητική αποστολή, ωστόσο ξέρουν τον τρόπο για να κατακτήσουν έναν ευρωπαϊκό τίτλο και στο χάντμπολ. Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν αήττητες στους τελικούς.

Η Βάλουρ μετρά δώδεκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ ο Ολυμπιακός μετρά εννιά νίκες και μία ισοπαλία. Οι Ισλανδοί ξεκίνησαν την πορεία τους από την πρώτη φάση και έτσι έχουν περισσότερα παιχνίδια από τους Πειραιώτες, οι οποίοι μπήκαν στη διοργάνωση από τη δεύτερη φάση.

Ο πρώτος τελικός αναμένεται να διεξαχθεί στην έδρα της Βάλουρ το ερχόμενο Σάββατο (18/5, 20:00) και ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να το υπερασπιστεί στη ρεβάνς που θα γίνει εντός συνόρων το Σάββατο (25/5).