Εθνική: Διεθνή φιλικά με την Ισλανδία

Φιλικούς αγώνες με την Ισλανδία θα δώσει η Εθνική ομάδα χάντμπολ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών του 2025.

Εθνική: Διεθνή φιλικά με την Ισλανδία

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών αποδέχθηκε την πρόταση της Ισλανδικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή δύο διεθνών φιλικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο χωρών για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών του 2025. Αναλυτικότερα, η Ομοσπονδία της Ελλάδας σημειώνει:

«Οι δύο διεθνείς φιλικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 15-16 Μαρτίου στην Αθήνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ισλανδία θα βρίσκεται στην Ελλάδα για προετοιμασία όλη την εβδομάδα (11-17/3) εκμεταλλευόμενη τη διακοπή των Εθνικών πρωταθλημάτων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορέσει να προετοιμαστεί κατάλληλα και να τεστάρει τις δυνάμεις του σε δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια, ενόψει των επίσημων αναμετρήσεων με την Ολλανδία τον Μάιο για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025.

Η πρόταση της Ισλανδικής Ομοσπονδίας Χάντμπολ είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η Εθνική Ανδρών έχει αλλάξει επίπεδο, έχοντας κερδίσει το σεβασμό των κορυφαίων χωρών.

Η Ισλανδία συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του χάντμπολ με δική της σπουδαία σχολή για το άθλημα που έχει αναδείξει τεράστιους αθλητές και προπονητές.

Ήταν ασημένια Ολυμπιονίκης το 2008 και χάλκινη στο EURO του 2010, ενώ έχει πάρει μέρος σε 42 τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, 22 φορές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 13 φορές σε EURO και 7 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες!».