Ζαραβίνας: «Είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας, έχουμε δείξει ότι μπορούμε καλύτερα»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας, καθώς και οι διεθνείς μας αθλητές μίλησαν μετά το τέλος του αγώνα Πορτογαλία- Ελλάδα.

Ζαραβίνας: «Είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα μας, έχουμε δείξει ότι μπορούμε καλύτερα»

Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής Εθνικής Ανδρών): «Νομίζω ότι για 40-42 λεπτά ήμασταν ανταγωνιστικοί. Ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα με κάποια μικρά κακά διαστήματα που είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης. Καταφέραμε να επιστρέψουμε δύο φορές στο παιχνίδι. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο τρέξαμε κάποιες μπάλες, και μαζέψαμε το σκορ μέχρι την ισοπαλία και φαινόταν ότι ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Το κακό μας διάστημα έχει να κάνει με την επίθεση. Δεν είχαμε την απαραίτητη συνέχεια στο παιχνίδι μας ενδεχομένως λόγω ενθουσιασμού είχαμε έλλειψη συγκέντρωσης. Δεν είχαμε διάρκεια στο παιχνίδι μας Η Πορτογαλία παρά το γεγονός ότι δεν έβρισκε λύση, επέμενε με αποτέλεσμα εμείς να δώσουμε εύκολες μπάλες. Ξέφυγε στο σκορ ο αντίπαλος και από εκεί και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Πορτογαλίας για τη νίκη και στην ομάδα μας συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Δεν είχαμε την απαραίτητη διάρκεια και αδικήσαμε τον εαυτό μας. Αυτά τα παιχνίδια θα μας κάνουν καλύτερους για τη συνέχεια. Θα δούμε τι λάθη έχουν γίνει και θα προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι και με μεγαλύτερη διάρκεια στα επόμενα παιχνίδια».

Για την σημερινή παρουσία του κόσμου ανέφερε: «Εννοείται ότι ο κόσμος που έχει ταξιδέψει μας βοηθάει πάρα πολύ. Νομίζω είναι πρωτόγνωρο για το ελληνικό χάντμπολ να έχει τόσους φιλάθλους και υποστηρικτές μαζί. Είναι η επιβράβευση της προσπάθειας αυτής που έχουν κάνει τα παιδιά για να βρεθούν εδώ. Κατάλαβαν κι αυτοί ότι το αποτέλεσμα αδικεί την προσπάθεια των παιδιών που έκαναν και έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και στα επόμενα παιχνίδια να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί με την βοήθειά τους».

Πέτρος Μπουκοβίνας (διεθνής τερματοφύλακας): «Πρώτα απ’όλα θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπων που ήρθαν από την Ελλάδα. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, νιώσαμε τον παλμό της κερκίδας. Από εκεί και πέρα για το παιχνίδι, κάποιες λεπτομέρειες στο πρώτο μέρος μας κόστισαν και μείναμε πίσω με 4 τέρματα. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια και καταφέραμε φάση με φάση να φέρουμε το παιχνίδι στην ισοπαλία. Μετά το 45ο λεπτό είχαμε ένα μεγάλο κενό διάστημα που μας κόστισε στην ουσία το παιχνίδι. Πρέπει αυτό να το δούμε γιατί σε κάθε παιχνίδι το έχουμε αυτό. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Δεν πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό το αποτέλεσμα. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε καλύτερα. Θα κοιτάξουμε τα λάθη μας και θα συνεχίσουμε με το κεφάλι ψηλά για τα επόμενα δύο παιχνίδια. Ξέρουμε ότι στο επόμενο παιχνίδι έχουμε αντιμετωπίσουμε τη Δανία. Θα κοιτάξουμε να το ευχαριστηθούμε και να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί».

Σάββας Σάββας (διεθνής αριστερός ίντερ): «Είμαι αρκετά απογοητευμένος από το τελικό σκορ, αλλά πολύ περήφανος για την ομάδα. Παίξαμε νομίζω για 45 λεπτά πολύ ωραίο χάντμπολ ήμασταν πολύ μαχητικοί και στην άμυνα και στην επίθεση και όλα είχαν κριθεί στις λεπτομέρειες. Μετά από αυτό το διάστημα δεν αντέξαμε την πίεση των Πορτογάλων, κάναμε εύκολα λάθη και δεν βάλαμε τα γκολ που έπρεπε. Νομίζω ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο όσον αφορά το τελικό σκορ. Στο χέρι μας είναι στο επόμενο παιχνίδι να προχωρήσουμε, να συγκεντρωθούμε και να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα κάνουμε κατάθεση ψυχής στο γήπεδο και θα δούμε στο τέλος πως θα εξελιχθεί όλο αυτό. Ο κόσμος σήμερα ήταν απίστευτος. Είναι πολύ ευχάριστο αυτό για ένα άθλημα που στη χώρα μας δεν είναι τόσο γνωστό να έρχεται τόσος κόσμος από την Ελλάδα. Σίγουρα δώσαμε μεγάλη ώθηση, δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Τους ευχαριστούμε πολύ, τους θέλουμε πάντα δίπλα μας έτσι ώστε η ομάδα μαζί με τον κόσμο να διεκδικήσει στο μέλλον νίκες».

Χρήστος Κεδέρης: «Ξέραμε ότι είχαμε να παίξουμε κόντρα σε μια δύναμη του Παγκοσμίου χάντμπολ όπως είναι η Πορτογαλία. Για 45 λεπτά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Από εκεί και μετά η απειρία μας κόστισε. Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε και ως ένα σημείο καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από τον εαυτό μας γιατί είναι η πρώτη μας παρουσία σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αν η σημερινή εικόνα γίνει ο στόχος και βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας τότε θα έχουμε μια πολύ καλή συνέχεια. Σήμερα όλα τα παιδιά το πιστεύαμε ότι έχουμε την ευκαιρία μας και ότι κάτι μπορεί να γίνει. Δυστυχώς όμως δεν έγινε, έτσι είναι ο αθλητισμός. Ο κόσμος σήμερα ήταν εκπληκτικός. Νομίζω ότι και στην άλλη άκρη της γης να παίζαμε θα είχαμε τους Έλληνες δίπλα μας. Ο κόσμος του χάντμπολ ζει γι αυτό καθώς είχε πάρα πολλά χρόνια να ει μια συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Καταφέραμε να τους ενώσουμε όλους και αυτό πρέπει να μας χαροποιεί στο τέλος της ημέρας.

Για την ανάδειξή του ως MVP του αγώνα ανέφερε: «Αν δεν ήμουν εγώ σε εκείνη τη θέση θα ήταν ο Παπαβασίλης. Ευχαριστιέμαι πολύ που παίζω μαζί του. Η θέση μου είναι εκτελεστική. Παίρνω τη μπάλα και πρέπει να τα βάλω. Αν τα βάλω είμαι καλός, αν όχι αλλαγή και μπαίνει ο επόμενος. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους συμπαίκτες μου. Πήγα να δακρύσω, δεν έχω λόγια είμαι πάρα πολύ χαρούμενος»