Eθνική Ανδρών: «Θα παίξουμε και για τους ομογενείς!»

Παραμονή του παρθενικού αγώνα της εθνικής Ανδρών σε Εuro με την Πορτογαλία οι διεθνείς έδειξαν πανέτοιμοι να τα δώσουν όλα για τους ίδιους, τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και τους ομογενείς, που θα βρεθούν στην Ολίμπια Χάλε του Μονάχου.

Eθνική Ανδρών: «Θα παίξουμε και για τους ομογενείς!»

Αντίστροφα μετράνε στην Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών που πραγματοποίησε και την πρώτη της προπόνηση στην Ολίμπια Χαλε του Μονάχου καθώς ετοιμάζεται ν' αντιμετωπίσει, την Πέμπτη (11/01, 19.00), Πορτογαλία στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου στο Εuro της Γερμανίας.

Ένα ματς ιστορικό για το άθλημα καθότι παρθενικό σε τελική φάση Eυρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αναφερόμενος στην πρεμιέρα της Εθνικής ο Δημήτρης Τζηράς τόνισε: «Ζούμε πλέον κάθε στιγμή, έχουμε φτάσει πλέον στο EURO. Σήμερα κάναμε και την πρώτη μας προπόνηση στο γήπεδο που θα αγωνιστούμε Πιστεύω η ομάδα είναι έτοιμη, όλα τα παιδιά έχουν απίστευτη όρεξη και ενθουσιασμό. Ελπίζω αυτά τα συναισθήματα να μετουσιωθούν σε κάτι καλό στο παιχνίδι. Ξέρουμε ότι είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος. Το αυριανό παιχνίδι το βλέπουμε σαν τελικό. Θα προσπαθήσουμε να το πάμε στο τέρμα Θέλουμε να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε και από εκεί και πέρα να δούμε τα άλλα παιχνίδια πως θα πάνε στη συνέχεια. Ξέρουμε ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι κατάμεστα τα γήπεδα. Θα έρθουν οι συγγενείς μας από την Ελλάδα και ομογενείς από το Μόναχο και όλη τη Γερμανία. Θα παίξουμε και γι αυτούς. Όλο αυτό μας ενθουσιάζει και ελπίζω να τους δικαιώσουμε».

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Πέτρος Μπουκοβίνας μίλησε για την περηφάνια που αισθάνονται όλοι στην Εθνική, για την παρουσία της ομάδας στο EURO. «Είμαστε περήφανοι που είμαστε εδώ. Χαρούμενοι, ενθουσιασμένοι, νομίζω ότι τα συναισθήματα είναι πάρα πολλά και διάχυτα αλλά θα πρέπει να τα ελέγξουμε. Αυτό είναι το σημαντικό που πρέπει να προσέξουμε αύριο στην πρεμιέρα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο και το πλάνο μας, να μην κάνουμε υπερβολές και να τα δώσουμε όλα και για εμάς που είμαστε εδώ αλλά και γι αυτούς που δεν μπόρεσαν να έρθουν και για τους φιλάθλους που θα βρίσκονται αύριο εδώ. Θέλουμε σίγουρα να πάρουμε βαθμούς στον όμιλο. Είμαστε για όλους το αουτσάιντερ αλλά θέλουμε να κάνουμε την έκπληξη για τους εαυτούς μας, γιατί μπορούμε, το αξίζουμε και έχουμε τις δυνατότητες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Θοδωρή Μπόσκου. «Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας για τον αυριανό αγώνα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Όλοι οι παίκτες και όλη η ομάδα περιμένουν αυτόν τον σημαντικό και δύσκολο αγώνα. Θα δώσουμε το 100% του εαυτού μας, θα παίξουμε με ελληνική ψυχή και καρδιά και πιστεύω να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Γνωρίζουμε ότι είμαστε το αουτσάιντερ. Για εμάς είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση. Περιμένουμε τους Έλληνες να μας στηρίξουν με τη φωνή τους. Ξέρουμε ότι θα ταξιδέψουν πάρα πολλοί από την Ελλάδα».