Handball Premier: Σε δύο δόσεις το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής

Η δράση της Handball Premier συνεχίζεται με τους αγώνες της έκτης αγωνιστικής.

Handball Premier: Σε δύο δόσεις το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής

Σε δύο δόσεις θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική της Handball Premier, καθώς τρία ματς θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου (Σάββατο) και άλλοι τρεις αγώνες την 29η Οκτωβρίου (Κυριακή).

ΓΑΣ Κιλκίς- ΑΕΚ (28/10, 17:30)
Ξεκάθαρο φαβορί έχει η αναμέτρηση του ΔΑΚ Κιλκίς με το νεοφώτιστο ΓΑΣ Κιλκίς να υποδέχεται την πρωταθλήτρια ΑΕΚ. Η ομάδα του Κιλκίς προσπαθεί να προσαρμοστεί στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας παράλληλα να διαχειριστεί ένα υπερβολικά δύσκολο πρόγραμμα αφού μετά το τέλος και του αυριανού αγώνα θα έχει αγωνιστεί με όλες τις ομάδες της πρώτης εξάδας, έχοντας έως τώρα έναν βαθμό (εντός έδρας με Διομήδη). Η ΑΕΚ προέρχεται από την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη, έχει μόνο νίκες έως τώρα στο πρωτάθλημα και βρίσκεται αν μη τι άλλο σε καλή κατάσταση τηρουμένων πάντα των αναλογιών με το γνωστό γηπεδικό πρόβλημα που την ταλανίζει.

Γιάννης Γιαννακόπουλος (αθλητής ΓΑΣ Κιλκίς): «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με την ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους, αλλά θα παλέψουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στο παιχνίδι θα δοκιμάσουμε πράγματα που δουλεύουμε όλη την βδομάδα στην προπόνηση για να τα εφαρμόσουμε όχι μόνο στο παιχνίδι του Σαββάτου, αλλά και στα επόμενα που είναι πολύ σημαντικά για εμάς. Μετά και το παιχνίδι με την ΑΕΚ κλείνει μια σειρά πολύ δύσκολων αγώνων με ομάδες από το «πάνω ράφι». Πρέπει από εδώ και πέρα να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να αναμετρηθούμε με ομάδες που έχουμε τους ίδιους στόχους».
Λούκα Σόκολιτς (αμυντικός ΑΕΚ): «Μετά τη σημαντική μας νίκη στο EHF European League, επιστρέψαμε με καλή ψυχολογία και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για το παιχνίδι στο Κιλκίς. Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος αποτελεί μία καλή ομάδα, που παίζει όμορφο χάντμπολ ιδιαίτερα στην έδρα του. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε σκληρά και να πάρουμε τη νίκη και τους δύο βαθμούς».

Δράμα- Ζαφειράκης Νάουσας (28/10,18:00)
Ενδιαφέρον παιχνίδι στη Δράμα με την τοπική ομάδα να φιλοξενεί τον Ζαφειράκη Νάουσας, την έκπληξη έως τώρα του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι έχουν βγάλει και αυτοί ένα δύσκολο πρόγραμμα και πλέον πρέπει να αρχίζουν να παίρνουν περισσότερους βαθμούς και κυρίως στην έδρα τους, η οποία παραδοσιακά είναι ισχυρή. Από την άλλη ο Ζαφειράκης έχει μία λογική κόπωση από την αναμέτρηση μεσοβδόμαδα με τον ΠΑΟΚ, αλλά ταυτόχρονα η ψυχολογία του είναι στα ύψη μετά την ιστορική νίκη επί του «δικεφάλου» του Βορρά.

Σάκης Βαλαβάνης (προπονητής Δράμας): «Ένα ακόμα σημαντικό ματς στην έδρα μας. Ο Ζαφειράκης κάθε χρόνο παρουσιάζεται καλύτερος. Εμείς έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε τα πατήματα μας, τους αυτοματισμούς μας και να βρίσκουμε το ρυθμό μας».

Ολυμπιακός- Πανελλήνιος (28/10, 18:00)
Ευκαιρία να διευρύνει σε 8/8 το νικηφόρο σερί του σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Πανελλήνιο στο ΚΓ Ηλιούπολης. Οι γηπεδούχοι έχουν ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν με κατάκτηση Σούπερ Καπ, ευρωπαϊκή πρόκριση με 2 νίκες και στο πρωτάθλημα δεν έχουν έως τώρα καμία απώλεια.

Μπάμπης Δομπρής (πλέι μέικερ Ολυμπιακού): «Αύριο, παίζουμε το τελευταίο παιχνίδι πριν από τη διακοπή των Εθνικών ομάδων με μία ομάδα που έχει καθαρά διαφορετικούς στόχους τους δικούς μας. Στόχος είναι να επιστρέψουμε στα δικά μας στάνταρ απόδοσης, μετά από ένα κακό παιχνίδι απέναντι στον Ιωνικό, να πάρουμε τους δύο πόντους και να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας ενόψει της δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί».

Νίκος Σαμαράς (Προπονητής Πανελληνίου): «Είμαστε πλήρως συνειδητοποιημένοι απέναντι στον Ολυμπιακό, ως νεοσύστατη ομάδα. Ο στόχος μας είναι συγκεκριμένος και προχωράμε βήμα - βήμα με πειθαρχεία και αυτογνωσία».

ΑΣΕ Δούκα- ΑΕΣΧ Πυλαίας (29/10, 16:00)
Την Κυριακή στο Δαίς ο Δούκας υποδέχεται την Πυλαία με τις δυο ομάδες να προέρχονται από μεγάλες νίκες εκτός έδρας σε Κιλκίς και Έδεσσας, αντίστοιχα.
Ο Δούκας παραμένει αήττητος και πρωτοπόρος στη Handball Premier και θέλει να παραμείνει στην κορυφή, εκμεταλλευόμενος και το ένα παραπάνω ματς από ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Η Πυλαία βρίσκεται επίσης σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό αποδεικνύεται από τις τρεις συνεχόμενες νίκες που έχει στο ενεργητικό της.

Ανδρέας Αραπακόπουλος (πίβοτ ΑΣΕ Δούκα): «Μας αρέσει να παίζουμε στο Δαις και θέλουμε να χτίσουμε μια δύσκολη έδρα για τους αντιπάλους. Η Πυλαία είναι μια δυνατή που παίζει ωραίο χάντμπολ και σίγουρα μπορεί να μας βάλει τα δύσκολα. Και τις δύο φορές που ήρθε στην Αθήνα έπιασε υψηλή απόδοση τη μια με την ΑΕΚ και την άλλη με τον Ιωνικό. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να συνεχίσουμε το σερί των θετικών αποτελεσμάτων».

ΠΑΟΚ- Ιωνικός (29/10, 16:00)
Η ήττα από τον Ζαφειράκη Νάουσας ήταν ένα σοκ που προκάλεσε εξελίξεις στον ΠΑΟΚ που από σήμερα πορεύεται χωρίς τον προπονητή Πάνο Γούσιο. O «Δικέφαλος» του Βορρά ξεκίνησε πολύ άσχημα τη σεζόν με μόλις μία νίκη σε 7 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα και θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Από την άλλη πλευρά ο Ιωνικός επίσης έχει μουδιασμένο ξεκίνημα με μία νίκη και 4 ήττες.

Διομήδης Άργους- Αερωπός Έδεσσας (29/10, 16:00)
Σερί τριών νικών τρέχει ο Διομήδης Άργους που είναι το φαβορί της αναμέτρησης κόντρα στον Αερωπό Έδεσσας. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην πρώτη τετράδα και θέλουν να παραμείνουν σε αυτή, έχοντας επαφή με την κορυφή. Η ομάδα της Έδεσσας με μία νίκη σε πέντε αγώνες χρειάζεται τους βαθμούς που θα την ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις.