Εθνική Γυναικών: «Θα παλέψουμε για κάθε μπάλα»

Μία από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών στο γυναικείο χάντμπολ, την Ρουμανία, θα αντιμετωπίσει αύριο (Σάββατο 14/10) στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης η Εθνική Γυναικών στην 2η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του ΕURO 2024. Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 18:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από το ERTsports2.

Εθνική Γυναικών: «Θα παλέψουμε για κάθε μπάλα»

Η Εθνική Γυναικών θέλει να επαναλάβει μια καλή εμφάνιση, όπως έκανε και την Τετάρτη απέναντι στην Κροατία εκτός έδρας, αυτή τη φορά κόντρα σε μία από τις πλέον παραδοσιακές και ξακουστές σχολές του γυναικείου χάντμπολ.

Η Ρουμανία έχει στην κατοχή της έναν παγκόσμιο τίτλο το 1962, δύο ασημένια μετάλλια (1973, 2005), ένα χάλκινο (2015),ενώ σε επίπεδο EURO έχει πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο το 2010.

Επιπλέον έχει αναδείξει την μεγαλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών στο γυναικείο χάντμπολ την 35χρονη Χριστίνα Νεάγκου, η οποία έχει βραβευτεί 4 φορές κορυφαία παίκτρια του κόσμου.

«Θα παλέψουμε για κάθε μπάλα»

Πριν την σημερινή προπόνηση της Εθνικής Γυναικών ο προπονητής και δύο διεθνείς αθλήτριες μίλησαν για το παιχνίδι.

Μενέλαος Δανήλος (ομοσπονδιακός τεχνικός):
«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφουμε στην Κοζάνη, μια φιλόξενη πόλη για τις Εθνικές ομάδες. Ξεκινήσαμε καλά τα προκριματικά του EURO 2024 με μία ελπιδοφόρα εμφάνιση στην Κροατία. Αύριο θα παίξουμε με μία μεγάλη αντίπαλο, τη Ρουμανία. Στόχος είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και να κερδίσουμε ότι καλύτερο μπορούμε από το παιχνίδι αυτό που σαφώς έχει πολλές δυσκολίες. Αυτό που ζήτησα από τα κορίτσια είναι να μην αφήσουν φάση να πάει χαμένη, να κυνηγήσουν όλες τις μπάλες. Έχουμε μεγαλώσει την Εθνική ομάδα, την έχουμε βάλει στους ομίλους και πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με μεγάλες ομάδες. Ο μεγάλος στόχος είναι τα παιχνίδια με τη Βοσνία Φεβρουάριο- Μάρτιο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι για αυτά τα σημαντικά ματς».

Μάγδα Κεπεσίδου (αρχηγός Εθνικής):
«Είμαστε μαζί ήδη 10 ημέρες. Γνωρίζουμε ότι όπως και η Κροατία έτσι και η Ρουμανία πρωταγωνιστεί στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Είμαι σίγουρη ότι θα πολεμήσουμε κάθε φάση, θα παλέψουμε για κάθε μπάλα όπως κάναμε και στην Κροατία. Είμαστε όλες έτοιμες 100% και θα δώσουμε ότι μπορούμε για μία εμφάνιση αντάξια της ομάδας μας».

Αγνή Ζυγούρα (διεθνής περιφερειακή):
«Μετά από καλή εμφάνιση απέναντι στην Κροατία, ήρθε η στιγμή να δώσουμε ένα παιχνίδι να δώσουμε το πρώτο ματς εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Ρουμανία που συγκαταλέγεται στις υπερδυνάμεις του γυναικείου χάντμπολ. Πιστεύω ότι όπως και στον αγώνα με τη Γερμανία στη Χαλκίδα και όπως στο παιχνίδι με την Κροατία, δεν θα αφήσουμε φάση να πάει χαμένη. Θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, γιατί κάθε γκολ μετράει. Θα τα δώσουμε όλα για να είμαστε μία από τις καλύτερες 3ες ομάδες των ομίλων και αυτό περνάει μέσα από τα δύο ματς με τη Βοσνία».