Εθνική Γυναικών: Προετοιμασία στην Μίκρα

Ξεκίνησε σήμερα στο «Σπίτι του Χάντμπολ» της Μίκρας η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών ενόψει των αναμετρήσεων με Κροατία (11/10, Κάρλοβατς) και Ρουμανία (14/10, Κοζάνη) στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2024.

Εθνική Γυναικών: Προετοιμασία στην Μίκρα

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μενέλαος Δανήλος δήλωσε πως:

«Ξεκινάμε μια νέα διαδικασία προκριματικής φάσης που θα διαρκέσει 6 μήνες και θα διεξαχθούν 6 αγωνιστικές. Βασικός μας στόχος είναι να κατακτήσουμε τον πρώτο μας πόντο σε προκριματικά EURO κάτι που δεν έχει καταφέρει έως τώρα η Εθνική ομάδα. Σίγουρα η πιο κοντινή σε εμάς ομάδα είναι η Βοσνία και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε πόντους και από τα δύο παιχνίδια, κατακτώντας την 3η θέση. Τα παιχνίδια με Ρουμανία και Κροατία είναι διαφορετικής δυναμικότητας. Η Εθνική έχει αλλάξει πλέον επίπεδο και τέτοιες ομάδες θα βρίσκουμε απέναντι μας. Έχουμε ένα μειονέκτημα ότι το πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και ότι υπάρχει κενό 5 μηνών, αλλά το θετικό είναι ότι οι δύο κορυφαίες ομάδες στο γυναικείο χάντμπολ ο ΠΑΟΚ και η Νέα Ιωνία, από τις οποίες προέρχονται οι περισσότερες αθλήτριες έχουν αγωνιστικό ρυθμό από ευρωπαϊκά ματς και από το μεταξύ τους Σούπερ Καπ που μάλιστα διακρίθηκαν οι ελληνίδες αθλήτριες. Θέλω με την ευκαιρία να ευχηθούμε περαστικά στη Βάσια Γκάτζιου που ήταν άτυχη και υπέστη ρήξη χιαστών. Η Βάσια μας λείπει, είναι μεγάλη απώλεια για εμάς, είναι παιδί των Εθνικών ομάδων και πάντα παρούσα. Επίσης να ευχηθούμε τα καλύτερα στην Άντζελα Καρέλα που ξεκίνησε τη δική της οικογένεια και περιμένει το πρώτο της παιδί, ένα καινούργιο χαντμπολικό μέλος στην οικογένεια του αθλήματος μας».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μενέλαος Δανήλος επέλεξε τις 19 παρακάτω αθλήτριες:
Χατζηπαρασίδου, Κερλίδη, Τσικνάκη, Ζενέλι, Σεβδίλη, Σαμολαδά, Μεντεσίδου (ΠΑΟΚ), Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Φράγκου, Μανιά, Στουγιαννίδου (ΟΦΝ Ιωνίας), Ανδρίτσου, Αμβροσιάδου (Αναγέννηση Άρτας), Θεοδοσοπούλου, Αργυροπούλου (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Μ. Κουκμίση (Πανόραμα), Καραμάνου (ΓΑΣ Καματερού), Ζυγούρα (Neckarsulm- Γερμανία)