Κέρχενγκ-Πυλαία 19-26: Ιστορική πρόκριση στους «32» του ΕΗF Εuropean Cup

Θρίαμβος για την Πυλαία που νίκησε 26-19 την Κέρχενγκ από το Λουξεμβούργο στο «Σπίτι του Χάντμπολ» και προκρίθηκε στους «32» του ΕΗF Εuropean Cup.

Κέρχενγκ-Πυλαία 19-26: Ιστορική πρόκριση στους «32» του ΕΗF Εuropean Cup

Την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση για το γυναίκειο τμήμα του συλλόγου -στην 3η του σεζόν στα ευρωπαϊκά κύπελλα- πανηγύρισε η Πυλαία!

Τα κορίτσια του Γιώργου Βακάλη επικράτησαν με 26-19 της Κέρχενγκ από το Λουξεμβούργο στο «Σπίτι του Χάντμπολ» και προκρίθηκαν στους «32» του ΕΗF Εuropean Cup.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησαν οι τερματοφύλακες Άντρια Τάκι και Βασιλική Θεοδοσοπούλου που σταμάτησαν 6 πέναλτι της Κέρχενγκ και είχαν μαζί περισσότερες από 20 επεμβάσεις με ποσοστό αποτελεσματικότητας 50%, αλλά και η Πέννυ Αργυροπούλου που σκόραρε 10 φορές!

«Τις δύο προηγούμενες χρονιές είχαμε πολύ δύσκολο έργο, κληρωθήκαμε με δύο Τούρκικες ομάδες με υψηλά μπάτζετ, η μία κατέκτησε το κύπελλο και η άλλη έφτασε έως τα ημιτελικά, ενώ παίξαμε και τα τέσσερα ματς εκτός έδρας. Φέτος η διοίκηση κατάφερε να φέρει και τα δύο ματς στη Θεσσαλονίκη και φανήκαμε αντάξιοι των δύο αυτών αγώνων. Η ομάδα του Λουξεμβούργου έμεινε από δυνάμεις, ήταν τακτική προσέγγιση να πάμε σε υψηλό τέμπο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλη την άμυνα και στις δύο τερματοφύλακες μας για την απόδοση τους», σχολίασε ο τεχνικός της Πυλαίας, Γιώργος Βακάλης.

Η Κύπρια τερματοφύλακας Άντρια Τάκι δήλωσε πως: «Είμαστε πολύ χαρούμενες για την πρόκριση. Είναι μια ιστορική ημέρα για την Πυλαία. Ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο του προπονητή. Πιστεύω δείξαμε ότι είμαστε έτοιμες για το πρωτάθλημα, αλλά για την επόμενη φάση στην Ευρώπη».

ΚΕΡΧΕΝΓΚ- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ 19-26
ΠΥΛΑΙΑ (Βακάλης): Χ. Τροχίδου, Ε. Τροχίδου 2, Κουκμίση 6, Τσαρτσίου, Α. Τσιγαρίδα, Θεοδοσοπούλου, Ξυδιά, Τάκι, Κωστοπούλου 3, Α. Τσιγαρίδα 1, Μαχαιρίδου, Σελεμίδου 1, Αργυροπούλου 10, Γ. Παπαδοπούλου 3, Α. Παπαδοπούλου.
Διαιτητές: Μανέα- Ιλιέσκου (Ρουμανία), Δίλεπτα: 5-4, Πέναλτι: 3/9-3/6