Ολυμπιακός - Κόμλο: Έτοιμος να γράψει ιστορία!

Την πρόκριση-υπέρβαση ψάχνει ο Ολυμπιακός, υποδεχόμενος (14/10, 17:00) την Κόμλο, στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη, για τον Β' γύρο του EHF Cup. Ζωντανή μετάδοση από το OSFP TV

Ολυμπιακός - Κόμλο: Έτοιμος να γράψει ιστορία!

Ο Ολυμπιακός καλείται να ανατρέψει το εις βάρος του 34-29 του πρώτου αγώνα, που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή (5/10) στην Ουγγαρία κόντρα στην Κόμλο, προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και να καταγράψει την πρώτη ευρωπαϊκή επιτυχία στη σύντομη ιστορία του τμήματος.

Η διαφορά των πέντε τερμάτων στο χάντμπολ δεν θεωρείται... ούτε μικρή, ούτε μεγάλη. Είναι αναστρέψιμη, ιδιαίτερα όταν η γηπεδούχος ομάδα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου της. Η εικόνα του πρώτου ματς έδειξε ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να πετύχουν την ανατροπή, εφόσον βελτιώσουν αισθητά την άμυνά τους και κυρίως αν βρουν «αντίδοτο» στον Μαυροβούνιο Ιγκόρ Μάρκοβιτς, που «εκτέλεσε» με 14 τέρματα τους πρωταθλητές Ελλάδας στην Ουγγαρία. Ο Ολυμπιακός στηρίζει έτσι κι αλλιώς πολλά στην άμυνά του και, αν κρατήσει χαμηλά το σκορ, θα βρει λογικά ένα επιθετικό ξέσπασμα ώστε να φτάσει τη διαφορά στα επιθυμητά επίπεδα.

Επισημαίνεται ότι στα ευρωπαϊκά κύπελλα του χάντμπολ ισχύει ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ, όπερ σημαίνει ότι οι Πειραιώτες προκρίνονται και με +5, αρκεί να έχουν παθητικό μικρότερο των 29 τερμάτων. Σε περίπτωση επανάληψης πανομοιότυπου σκορ (34-29 υπέρ του Ολυμπιακού), η πρόκριση θα κριθεί στα πέναλτι.

«Είναι η ώρα του επαναληπτικού. Πάμε να ανατρέψουμε μια εις βάρος μας διαφορά, η οποία θεωρώ ότι είναι πλασματική. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε την πρόκριση μέσα στο γήπεδό μας, μπροστά στον κόσμο μας. Πιστεύω ότι σαν ομάδα και μπορούμε και αξίζουμε να συνεχίσουμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Σίγουρα το παιχνίδι έχει τις δυσκολίες του, όπως όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο. Εφόσον διατηρήσουμε το επίπεδο της απόδοσής μας, έχουμε την προοπτική να τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε ο κόσμος να είναι δίπλα μας γιατί τον χρειαζόμαστε. Είναι ο 8ος παίκτης και μπορεί να μας βοηθήσει να πανηγυρίσουμε μια ιστορική νίκη-πρόκριση. Από ένα γεμάτο και εκδηλωτικό Ρέντη, αντλούμε έξτρα ώθηση, γι΄ αυτό περιμένουμε τον κόσμο την Κυριακή να δώσει δυναμικό "παρών"», δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού ο Γρηγόρης Σανίκης.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ελβετοί Μπουάκε και Μέγερ.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το OSFP TV.