Ρωσία: Της αφαιρέθηκε η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Γυναικών το 2026

Όπως αναμενόταν, η Ρωσία δεν θα διοργανώσει του ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Χάντμπολ γυναικών το 2026.

Ρωσία: Της αφαιρέθηκε η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Γυναικών το 2026

Η ευρωπαϊκή αθλητική ομοσπονδία έχει ήδη ξεκινήσει μια νέα διαδικασία για να επιλέξει νέα χώρα διοργάνωσης. Η Ρωσία είχε αναλάβει τη διοργάνωση αφού η μοναδική άλλη πρόταση, από τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία, αποσύρθηκε. Ωστόσο, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η κατάσταση έχει αλλάξει.

Στη συνεδρίαση του συμβουλίου της ομοσπονδίας στη Βιέννη, επιβεβαιώθηκε αυτό το γεγονός. Σημειώνεται ότι η Ρωσία, μία από τις κορυφαίες δυνάμεις στον χώρο, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο και έχει κατακτήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας τέσσερις φορές.

Η Ρωσία δεν έχει καταφέρει ποτέ να κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο, αν και έχει κερδίσει το αργυρό μετάλλιο το 2006 και το 2018, καθώς και το χάλκινο το 2000 και το 2008. Στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη πέρυσι στη Σλοβενία, τη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο, η Νορβηγία κατέκτησε τον τίτλο για 9η φορά στην ιστορία της.

Η διοργάνωση του 2024 θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία, την Ουγγαρία και την Ελβετία, ενώ το τουρνουά του 2028 θα λάβει χώρα στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Δανία.