Από... άλλο δικέφαλο «αποκαθηλώθηκε» ο Ολυμπιακός!

 Σ’ ένα, πρωτάθλημα με δύο, ισοδυναμούσε, διεκδικητές κι «απόρθητες» έδρες το ρόλο του «ρυθμιστή» για να ξαναπάρει η AEK τα «σκήπτρα» είχε ο... ΠΑΟΚ που κέρδισε τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακός στερώντας του το πλεονέκτημα στους τελικούς και τελικά το 2ο διαδοχικό, αλλά και νταμπλ...

Από... άλλο δικέφαλο «αποκαθηλώθηκε» ο Ολυμπιακός!

Στα κιτρινόμαυρα ... βάφτηκε το πρωτάθλημα της Ηandball Premier, για πέμπτη φορά στα χρονικά και 3η την τελευταία τετραετία, με την ΑΕΚ να κερδίζει στην αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ τον περσινό πρωταθλητή Ολυμπιακό 27-22.

Όπως είχε κάνει δηλαδή και τις άλλες τρεις φορές που τον φιλοξένησε, στην σεζόν. διατηρώντας ως... κόρη οφθαλμού, την έδρα της και το πλεονέκτημα που είχε με την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Κάτι που πέρσι δεν είχε καταφέρει, παρότι και τότε είχε τερματίσει επικεφαλής, ξανά, στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος

Oι «ερυθρόλευκοι» (του Γιώργου Καρασαββίδη, τότε...) είχαν κερδίσει στην Χαλκίδα -όπου διεξήχθησαν όλοι τελικοί, με φίλους της εκάστοτε γηπεδούχου ανά αγώνα- κατακτώντας το 3ο τους πρωτάθλημα με 3-1 νίκες, αλλά δεν τα κατάφεραν για δεύτερη διαδοχική σεζόν, σε μια κούρσα τίτλου που ήταν για δύο μόνο... άλογα (σ. μόνιμο ζευγάρι στους τελικού από την σεζόν 2017-18, μ’ εξαίρεση πρόπερσι...) αλλά είχε έναν ρυθμιστή.

«Δικέφαλος» κι αυτός αλλά του «βορρά»...

Με την ΑΕΚ να έχει ένα γκολ καλύτερο γκολ αβερέιτζ στις νίκες των δύο ομάδων στα ματς της κανονικής διάρκειας (+3, έναντι +2 του Ολυμπιακού) του πρωταθλήματος τα πάντα τελικά, στην «οικονομία» του τίτλου κρίθηκαν στις αναμετρήσεις των «ερυθρόλευκων» και «κιτρινόμαυρων» με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.

Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ έφερε ισοπαλία με την «Ένωση» (24-24) και τερμάτισε το νικηφόρο σερί 16 αγώνων των Πειραιωτών νικώντας τους για ένα γκολ (21-20) και στέλνοντας τους στη 2η θέση.

Παρότι η ομάδα του Νίκου Γραμματικού δεν υπολειπόταν μέσα στην σεζόν σε νίκες της ΑΕΚ (σ. είχαν από τέσσερις, σε οχτώ αγώνες, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» καθ’ όδον για την κατάκτηση του Kυπέλλου νίκησαν την «Ένωση» στον ημιτελικό του final four, αυξάνοντας της την πίεση) δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση στην Καλογρέζα, αφού δεν μπόρεσαν να κατεβάσουν το σκορ των «κιτρινόμαυρων»...

Που είχαν κορουφαίο τον Λευκορώσο γκολκίπερ τους Ιβάν Μάτσκεβιτς (που κατέβασε ρολά στον 1οκαι στον 5ο τελικό και πήρε το βραβείο του ΜVP των τελικών), τον οποίο συνεπικούρησαν οι Μαντάλινιτς και Λέμος.

Παίκτες που όπως κι οι δύο φιναλίστ είχαν σχεδόν... οβιδιακές μεταμμορφώσεις ανάλογα με το περιβάλλον που αγωνίζονταν και το χρώμα των διακριτικών όσων βρίσκονταν στις εξέδρες...