Ζαραβίνας: «Να έχουμε τη σωστή νοοτροπία κόντρα στο Βέλγιο»

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας χάντμπολ, Γιώργος Ζαραβίνας αναφέρθηκε στο αποψινό παιχνίδι με το Βέλγιο

Ζαραβίνας: «Να έχουμε τη σωστή νοοτροπία κόντρα στο Βέλγιο»

Με στόχο τη νίκη που θα της δώσει αέρα πρόκρισης στην τελική φάση του ΕURO 2024, η Εθνική ομάδα χάντμπολ των Ανδρών αντιμετωπίζει στις 21:10 το Βέλγιο στην πόλη Χάσελτ για την 3η αγωνιστική της προκριματικής φάσης.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Είναι ένα από τα λίγα ματς στα οποία δεν θα παίξουν τόσο ρόλο οι τακτικές, όσο η νοοτροπία και φιλοσοφία μας. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά ματς σε σχέση με τους περσινούς αγώνες. Έχουμε δυναμική, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, αλλά όλα αυτά πρέπει να τα περπατήσουμε βήμα βήμα στη διάρκεια του αγώνα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στα βασικά στοιχεία της ομάδας μας, όπως είναι η άμυνα και οι αντεπιθέσεις. Αν καταφέρουμε όλα αυτά, πιστεύω θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για την απουσία του Τζηρά και την προσθήκη του Σάββα: «Στις Εθνικές ομάδες είναι φυσιολογικό να υπάρχουν προσθαφαιρέσεις. Ο Τζηράς είναι ένας βασικός παίκτης στα πλάνα μας, αλλά λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας. Από κει και πέρα η παρουσία του Σάββα μας χαροποιεί, πρώτα απ’ όλα διότι το ήθελε πολύ και ο ίδιος. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι δεν γίνεται σε 1-2 μέρες προπόνησης να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Η ομάδα θα στηριχτεί σε βασικά στοιχεία που έχει δουλέψει όλο αυτό το διάστημα και έχει αποκτήσει μία σημαντική ομοιογένεια».