Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νέων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2023

Η Εθνική ομάδα Νέων του χάντμπολ θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο, την Κούβα και την Σαουδική Αραβία στον όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νέων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2023

Τους αντιπάλους της στον όμιλο του 24ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων (Κ21) του 2023 έμαθε η Εθνική ομάδα χάντμπολ, το οποίο θα συνδιοργανωθεί σε Ελλάδα και Γερμανία το διάστημα από τις 20 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο, την Κούβα και την Σαουδική Αραβία, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κατοβίτσε.

«Η κλήρωση σηματοδοτεί την έναρξη του τελικού σταδίου της προετοιμασίας μας. Γνωρίζοντας πλέον ποιους αντιπάλους θα συναντήσουμε, θα τους αναλύσουμε και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να τους αντιμετωπίσουμε. Το βασικό είναι να φτάσουμε στη διοργάνωση όλοι υγιείς και στην καλύτερη μας αγωνιστική κατάσταση. Το σίγουρο είναι πως αν επιθυμείς να προχωρήσεις σε ένα μεγάλο event πρέπει να κάνεις μεγάλες νίκες και είναι προφανές ότι σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Νέων, Νίκος Γεωργιάδης.

Τη θέση της Αυστραλίας -που ακύρωσε τη συμμετοχή της- θα πάρει η 2η ομάδα της Ωκεανίας ή η 8η της Ευρώπης (Νορβηγία), ωστόσο προς το παρόν στην κλήρωση τοποθετήθηκε ως «Ωκεανία», ενώ η 32η ομάδα που εμφανίζεται ως «IHF Trophy» θα προκύψει από την ομώνυμη διοργάνωση που θα διεξαχθεί 14-18 Μαρτίου 2023.

Η κλήρωση:
Α’ όμιλος (Μαγδεμβούργο): Γαλλία, Πολωνία, Κροατία, ΗΠΑ
Β’ όμιλος (Ανόβερο): Αλγερία, Γερμανία, Τυνησία, Λιβύη
Γ’ όμιλος (Ανόβερο): Πορτογαλία, Βραζιλία, Κόστα Ρίκα, Κουβέιτ
Δ’ όμιλος (Μαγδεμβούργο): Ισπανία, Νησιά Φερόε, Ιαπωνία, Αγκόλα
Ε’ όμιλος (Αθήνα): Ουγγαρία, Δανία, Αργεντινή, «Ωκεανία»
Στ’ όμιλος (Αθήνα): Σουηδία, Σλοβενία, Μπαχρέιν, «IHF Trophy»
Ζ’ όμιλος (Αθήνα): Σερβία, Ισλανδία, Χιλή, Μαρόκο
Η’ όμιλος (Αθήνα): Αίγυπτος, Ελλάδα, Κούβα, Σαουδική Αραβία