ΟΧΕ: Στο Ναύπλιο η 16η Μεσογειάδα Γυναικών

Η ΟΧΕ ανέλαβε τη διεξαγωγή των 16ων Μεσογειακών Αγώνων Χάντμπολ Γυναικών.

ΟΧΕ: Στο Ναύπλιο η 16η Μεσογειάδα Γυναικών

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανέλαβε τη διεξαγωγή των 16ων Μεσογειακών Αγώνων Χάντμπολ Γυναικών το διάστημα 27 Φεβρουαρίου- 5 Μαρτίου 2023 στην πόλη του Ναυπλίου, που αποτελεί και έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ.

Η Μεσογειακή Συνομοσπονδία Χάντμπολ ενημέρωσε εγγράφως τις Ομοσπονδίες-μέλη της για την απόφαση της εκτελεστικής της επιτροπής σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής του τουρνουά, καθώς και την καταληκτική ημερομηνία (30 Δεκεμβρίου2022) των δηλώσεων συμμετοχής.

Συνδιοργανωτές είναι η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, ο Δήμος Ναυπλιέων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ οι Εθνικές ομάδες που θα συμμετέχουν, θα απαρτίζονται από αθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας των Κορασίδων Κ17.

Είναι η 4η φορά που η Ελλάδα αναλαμβάνει να φιλοξενήσει τουρνουά της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ μετά το 2005 (Κατερίνη), το 2006 (Λουτράκι) και το 2020 (Αθήνα) και η πρώτη σε επίπεδο γυναικών.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες Γυναικών (Κ17) του Ναυπλίου είναι η 5η διοργάνωση που θα διοργανώσει το ελληνικό χάντμπολ την τελευταία τριετία μετά την Μεσογειάδα Ανδρών (Κ18) της Αθήνας (2020), τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών και Εφήβων- Νεανίδων (Κ18) Beach Handball του Ηρακλείου (2022) και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Νέων (Κ21) που θα διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι.