ΟΧΕ: Έκταση Γενική Συνέλευση στις 16 Οκτωβρίου

Η ΟΧΕ προχώρησε στη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 16 Οκτωβρίου στη Χαλκίδα.

ΟΧΕ: Έκταση Γενική Συνέλευση στις 16 Οκτωβρίου

Το ΔΣ της ΟΧΕ ανακοίνωσε τη σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης στις 16 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.),κατά τη συνεδρίασή του της 16ης Σεπτεμβρίου 2022, αποφάσισε όπως, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού της Ομοσπονδίας και του ν.2725/1999,όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει, τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.), στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν οι αντιπρόσωποι των σωματείων-μελών της ΟΧΕ, τη 16η Οκτωβρίου 2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00, στη Χαλκίδα, στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου «ΤΑΣΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ», προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης (Η.Δ.).
Εναλλακτικά, αν οι επιδημιολογικές συνθήκες, λόγω του COVID-19, δεν επιτρέψουν τη διεξαγωγή της Γ.Σ. με τη φυσική παρουσία των αντιπροσώπων των σωματείων-μελών,το Δ.Σ. επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αποφασίσει, σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ υπ΄αριθμ.72664/23-2-2021 (ΦΕΚ712,Β΄,24-2-2021),όπως η Γ.Σ. διεξαχθεί και οι σχετικές αποφάσεις επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης ληφθούν με τη χρήση οποιασδήποτε σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας που υποστηρίζει την ταυτόχρονη επικοινωνία με εικόνα και ήχο περισσοτέρων από δύο φυσικών προσώπων(Zoom,Skype,Webex κλπ).

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00,στον ίδιο πιο πάνω τόπο και χώρο και με τα ίδια θέματα Η.Δ. Στην περίπτωση αυτή η Γ.Σ. θα βρίσκεται σε απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρευρισκομένων αντιπροσώπων των σωματείων-μελών.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1.Εκλογή προέδρου και γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης

2. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2023
3.Έγκριση τροποποιήσεων του Πειθαρχικού Κανονισμού.
4.΄Εγκριση τροποποιήσεων του Καταστατικού.

Στη Γ.Σ. έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλα τα σωματεία μέλη της Ο.Χ.Ε. με ή χωρίς δικαίωμα ψήφου. Δικαίωμα ψήφου στη Γ.Σ. έχουν μόνο τα σωματεία μέλη της Ο.Χ.Ε., τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις του ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και του Καταστατικού αυτής.

Ως αντιπρόσωποι (τακτικός-αναπληρωτής) ορίζονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις του ν.2725/1999 και των τροποποιήσεων αυτού. Δηλαδή, ορίζονται αντιπρόσωποι μόνο τακτικά μέλη του Δ.Σ. του σωματείου που έχουν αποκτήσει, κατά το χρόνο του ορισμού τους, το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στο σωματείο. Η απόφαση των σωματείων για τον ορισμό των αντιπροσώπων τους γνωστοποιείται στην Ο.Χ.Ε.. με έγγραφό τους δώδεκα (12) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της Γ.Σ., δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, συνοδευόμενη από απόσπασμα ή αντίγραφο πρακτικού Δ.Σ. για την απόφασή τους περί του ορισμού. Κάθε σωματείο-μέλος της Ο.Χ.Ε. εκπροσωπείται με έναν αντιπρόσωπο, ο οποίος διαθέτει μία ψήφο και εκπροσωπεί ένα μόνο σωματείο».