EHF European Cup: Ιστορική πρόκριση για τον ΑΕΣΧ Πυλαίας, 27-11 τον ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΕΣΧ Πυλαίας κέρδισε 27-11 τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία και προκρίθηκε στον 2ο γύρου του EHF European Cup, όπου θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Αυστρίας Κρεμς.

EHF European Cup: Ιστορική πρόκριση για τον ΑΕΣΧ Πυλαίας, 27-11 τον ΑΠΟΕΛ

Την πρόκρισή του στον 2ο γύρο του EHF European Cup πανηγύρισε ο ΑΕΣΧ Πυλαίας. Μετά τη νίκη του στο πρώτο ματς με 33-22, κέρδισε τον αντίπαλό του και στη σημερινή ρεβάνς στην Κύπρο με 27-11 και «σφράγισε» την παρουσία του στον επόμενο γύρο του θεσμού.

Αυτή ήταν η πρώτη ιστορική ευρωπαϊκή πρόκριση για την ομάδα της Πυλαίας που πλέον στρέφει την προσοχή της στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ζαφειράκη Νάουσας την Τετάρτη (18:00) για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Στον επόμενο γύρο οι Κυπελλούχοι Ελλάδος θα αντιμετωπίσουν την πρωταθλήτρια Αυστρίας Κρεμς, έναν σαφέστατα πολύ δυνατό αντίπαλο.

Το πρώτο ματς θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου στο Κρεμς, μία πόλη που βρίσκεται 80χλμ βορειοδυτικά της Βιέννης και ο επαναληπτικός στη Θεσσαλονίκη στις 5 Νοεμβρίου.

ΑΠΟΕΛ- ΑΕΣΧ Πυλαίας 11-27 (6-11 ημχ.)

ΑΠΟΕΛ (Μαρκίδης): Ρούσσος, Αστέρης 1, Χατζηκαλής 2, Αντωνίου, Ν. Αντωνιάδης, Φωτίου, Γ. Χριστοδούλου 1, Γεωργιάδης, Γεωργίου 2, Χριστοφόρου, Κ. Αντωνιάδης 1, Ν. Χαραλάμπους 1, Κλ. Χαραλάμπους, Μακρής 1, Γ. Χριστοδούλου 1, Γεωργίου 1.

ΠΥΛΑΙΑ (Ανανιάδης): Μπαμπατζανίδης, Ζαφείρης, Μανωλούδης, Μέτσης 3, Τσαμεσίδης 4, Καραγκιοζόπουλος 1, Λαστσάκου 1, Γιαννακίδης, Κουκμίσης 6, Ορφανουδάκης, Μπάτζιος 1, Αλεξανδρίδης 4, Κυριακίδης 1, Σιγγιρίδης 3, Γιορανίδης 3, Αλατσατιανός.
Διαιτητές: Λιντεμπάουμ – Λαρόν (Ισραήλ), Κόκκινη: 32:43 Ν. Χαραλάμπους, Δίλεπτα: 5-0 Πέναλτι: 0/0-2/5