Γεωργιάδης: «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να παλεύουμε»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Νέων στο χάντμπολ, Νίκος Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στην τέταρτη θέση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β' κατηγορίας.

Γεωργιάδης: «Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να παλεύουμε»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικών Νέων στο χάντμπολ Νίκος Γεωργιάδης μίλησε για την τέταρτη θέση της «γαλανόλευκης» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Β' κατηγορίας, που ολοκληρώθηκε στη Βάρνα, αλλά και την πορεία της ομάδας ενόψει της συνέχειας.

«Ολοκληρώσαμε έναν κύκλο που άνοιξε πριν 40 μέρες, με προπονήσεις, φιλικά και επίσημους αγώνες. Είμαστε γεμάτοι από αγωνιστικές εμπειρίες και συναισθήματα. Κάνοντας μία αναδρομή δεν μπορώ να μη σταθώ στην τεράστια ευκαιρία που μας δόθηκε, με τη συμμετοχή μας ως Εθνικής ομάδα K20 στους Μεσογειακούς Αγώνες, αντιμετωπίζοντας εθνικές ομάδες ανδρών. Ήταν πραγματικά ξεχωριστή τιμή να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας.

Στη συνέχεια είχαμε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου η ομάδα θεωρώ ότι έδειξε τη δουλειά που έκανε. Κερδίσαμε τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια αποδίδοντας κάθε φορά και καλύτερο χάντμπολ. Ο ημιτελικός ήταν μία άτυχη στιγμή για εμάς. Η ισοπαλία είναι πάντα μέσα στο αποτέλεσμα ενός αγώνα. Χάσαμε στα πέναλτι. Η ήττα, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, είναι ένα πολύτιμο μάθημα για όλους μας.

Στον μικρό τελικό, το σώμα ήθελε και μπορούσε, αλλά παρόλα αυτά σταθήκαμε αδύναμοι συναισθηματικά. Το μυαλό έμεινε στη χαμένη ευκαιρία του τελικού και η απώλειά του επηρέασε την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας. Είμαστε ευχαριστημένοι και συνάμα ανικανοποίητοι. Ο στόχος παραμένει μπροστά μας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να παλεύουμε γι' αυτόν, κεφαλαιοποιώντας όλες τις αγωνιστικές και προπονητικές εμπειρίες που ζήσαμε μαζί, αυτές τις 40 μέρες», ανέφερε σχετικά.