Πέντε στα πέντε οι Γυναίκες, πρώτη ήττα για τους Άνδρες στο Παγκόσμιο Μπιτς Χάντμπολ

Η εθνική ομάδα ανδρών γνώρισε την πρώτη της ήττα από την Ουρουγουάη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπιτς Χάντμπολ του Ηρακλείου, ενώ εκείνη των γυναικών πέτυχε την 5η της νίκη σε ισάριθμους αγώνες.

Πέντε στα πέντε οι Γυναίκες, πρώτη ήττα για τους Άνδρες στο Παγκόσμιο Μπιτς Χάντμπολ

Την πέμπτη νίκη σε ισάριθμα ματς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ που φιλοξενείται στο Ηράκλειο, πέτυχε η Εθνική Γυναικών

Νίκησε και την (τρίτη, πανευρωπαϊκά) Ισπανία, με 2-1, διευρύνοντας το προβάδισμα της για την πρώτη θέση του ομίλου της.

Έτσι η Εθνική μας ομάδας εξασφάλισε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και την Παρασκευή (18:00 - ΕΡΤSPORTS 2) θα αντιμετωπίσει τη Δανία με στόχο να πάρει την πρωτιά και να αποφύγει στα προημιτελικά τις Γερμανία, Ολλανδία, Βραζιλία.

Τα σετ: 27-26, 13-23, 14-12

Ελλάδα (Μ. Καραντώνη): Μ. Κεπεσίδου 4, Κερλίδη 14, Ποιμενίδου4, Καλοϊδή, Μούρνου 13, Δημητρίου 10, Ελ. Τροχίδου 6, Λογδανίδου 1, Διακογιάννη 4, Ν. Κεπεσίδου.

Ισπανία (Μορίγιο): Μπατίστα 18, Κονεχέρο 8, Τόρας Παρέρα 4, Φερνάντεζ 4, Λούτσιο 7, Γκαρθία, Εντσίνας 2, Ντίας 4, Γκονζάλες, Λαγκούνα 14.

Διαιτητές: Ρούπτσιτς - Μπότιντσαν (Κροατία): Αποκλεισμοί: 5-0. Κόκκινη κάρτα: 0-1

Αντίθετα, λίγο αργότερα, στα σουτ άουτ σταμάτησε το αήττητο σερί της εθνικής ομάδας ανδρών κόντρα στην σκληροτράχηλη ομάδα της Ουρουγουάης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε από την Ουρουγουάη με 2-1 σετ και την Παρασκευή (24/6) αντιμετωπίζει την Κροατία με στόχο την πρωτιά στον όμιλο.

Η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή εμφάνιση του Γουργούμη στο τέρμα (9 επεμβάσεις σε 25 σουτ) και έχασε με σοκαριστικό τρόπο το πρώτο σετ, καθώς αν και προηγούταν με 18-12 δέχθηκε ένα σερί 0-10 για να γίνει το 18-22.

Στο δεύτερο σετ οι αθλητές του Γιάννη Λαζαρίδη βρήκαν το σθένος στο δεύτερο σετ και με τους Τσαναξίδη και Ελευθεριάδη να σκοράρουν από 8 πόντους έφτασαν στο 26-22.

Στα σουτ άουτ, το ματς κρίθηκε από μία απόκρουση του Μπίκα σε προσπάθεια του Λαδάκη, ενώ οι Ουρουγουανοί ήταν αλάνθαστοι στις προσπάθειές τους και έφτασαν στο 9-8 και στη νίκη με 2-1.

Την Παρασκευή (18:40 - ΕΡΤ Sports) η Εθνική αντιμετωπίζει την υπερδύναμη Κροατία. Με νίκη θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και θα έχει την ευκαιρία για πιο βατό αντίπαλο στους προημιτελικούς.

Τα σετ: 18-22, 26-22, 8-9

Ελλάδα (Λαζαρίδης): Λαδάκης 8, Μπόσκος 8, Γ. Ελευθεριάδης 10, Καραγκιοζόπουλος 4, Τσαναξίδης 14, Μπάτζιος, Θεοδώρου 2, Χρ. Ελευθεριάδης6, Γουργούμης, Παπάζογλου.

Ουρουγουάη (Μπαγιέτο): Βαλντέζ 8, Οχολέγκιου, Ροντρίγκεζ 24, Σαντιάγκο, Φ. Γκάλο 2, Μπίκα, Μιράντα 8, Σεκέιρα, Μ. Γκάλο 2, Βελάσκο 9.

Διαιτητές: Γ. Γκομέρ - Μ. Γκομέρ (Σουηδία). Αποκλεισμοί: 2-2. Κόκκινη Κάρτα: 0-1

Κώστας Γουργούμης (τερματοφύλακας Εθνικής): «Ήρθε και η πρώτη μας ήττα. Φανήκαμε χαλαροί στο πρώτο σετ και οι αντίπαλοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη μας. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο σετ φανήκαμε πιο σοβαροί. Δεν πιεστήκαμε ιδιαίτερα και το στείλαμε στα shoot out.Εκεί όλα είναι 50-50. Ήμασταν άτυχοι. Δεν πειράζει όμως προχωράμε. Πετύχαμε τον στόχο μας και μπήκαμε στην οκτάδα, αλλά δεν τελειώνει τίποτα εδώ. Μην ξεχνάμε ότι παίξαμε το πρωϊ και ένα πολύ δύσκολο ματς κόντρα στην Ισπανία. Αύριο παίζουμε κόντρα στην Κροατία, που είναι μία υπερδύναμη του αθλήματος. Εμείς θα τα δώσουμε όλα και θα παίξουμε για την νίκη».

Φ. Γκάλο (παίκτης Ουρουγουάης): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Ελλάδα είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ο στόχος της ομάδας ήταν να φτάσει στα προημιτελικά και το πετύχαμε. Από εδώ και πέρα θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι όπως το κάναμε τις τελευταίες μέρες και θέλουμε να έχουμε ανάλογες εμφανίσεις».