Κύπελλο Ελλάδας χάντμπολ: Η Πυλαία πήρε το τρόπαιο από την ΑΕΚ (vids)

Η φοβερή και τρομερή Πυλαία νίκησε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας χάντμπολ την ΑΕΚ με 21-20 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Κύπελλο Ελλάδας χάντμπολ: Η Πυλαία πήρε το τρόπαιο από την ΑΕΚ (vids)

Τη μεγάλη έκπληξη ολοκλήρωσε η Πυλαία που ήταν το αουτσάιντερ του Final-4 χάντμπολ. Πρώτα απέκλεισε τον ΠΑΟΚ από τον τελικό και τώρα νίκησε την ΑΕΚ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

Η Πυλαία κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της επικρατώντας με σκορ 21-20 της ΑΕΚ στον τελικό του Final-4 της Κοζάνης. Ο τερματοφύλακας της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Μπαπατζανίδης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών.

Στο πρώτο ημίχρονο η Πυλαία μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και δυσκόλεψε αρκετά την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Οι "κιτρινόμαυροι" ωστόσο κατάφεραν να προηγηθούν με 3-2, αλλά γρήγορα η Πυλαία πήρε το προβάδισμα και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά (6-8).

Κλειδί για τη μεγάλη νίκη της Πυλαίας ήταν η σκληρή της άμυνας και μαζί με τον γκολκίπερ της που έκανε τρομερή εμφάνιση έκλεισε το ημίχρονο με 12-9. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς έφτασαν τη διαφορά στο +5 (14-9), όμως, η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και μείωσε με τρία γκολ του Μόγια.

Οι "κιτρινόμαυροι" είχαν καταφέρει να αντιδράσουν και να μειώσουν σε 18-20 2:30 πριν το τέλος. Ο Τριανταφυλλίδης, ωστόσο έκανε το 18-21 1:40 πριν το φινάλε. Η ΑΕΚ μείωσε σε 20-21, αλλά δεν μπόρεσε το κάτι παραπάνω. Έτσι η Πυλαία έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, του πρώτου της ιστορίας της.