Ζαραβίνας: «Μας περιμένει μία δύσκολη εβδομάδα»

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας χάντμπολ, Γιώργος Ζαραβίνας αναφέρθηκε στους αγώνες με Κόσοβο και Βέλγιο αντίστοιχα. 

Ζαραβίνας: «Μας περιμένει μία δύσκολη εβδομάδα»

Στο Ηράκλειο βρίσκεται η αποστολή της Εθνικής ανδρών, στο πλαίσιο των αγώνων του προκριματικού ομίλου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023.

Εθνική Ανδρών: Νίκη και στο Κόσοβο (21-20), για τα προκριματικά του Παγκοσμίου, παρά τις ελλείψεις!

Την Κυριακή (9/1, 15:00) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» το Κόσοβο και με νίκη αγκαλιάζει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ την Πέμπτη (13/1), στο ίδιο γήπεδο ακολουθεί ο αγώνας με το Βέλγιο (19:15).

Το ευτύχημα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Ζαραβίνα είναι ότι επέστρεψαν πέντε αθλητές που στερήθηκε στο προηγούμενο ματς με το Κόσοβο. Οι Κωστακίδης, Κρητικός, Κανδύλας, Ηλιόπουλος και Παπαδιονυσίου ενσωματώθηκαν στην αποστολή και προσθέτουν βάθος και ακόμη περισσότερη ποιότητα στην ομάδα.

«Μας περιμένει μία δύσκολη εβδομάδα, με δύο αγώνες εντός έδρας. Πάντα σε έναν όμιλο τα εντός έδρας ματς είναι τα πιο σημαντικά. Στο παιχνίδι με το Κόσοβο, παρόλο που έχουμε επιστροφές αθλητών, πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση ώστε να μη διαταραχθεί ο ρυθμός της ομάδας. Παράλληλα, με δεδομένη την έλλειψη προπονήσεων που έχουν οι αθλητές που προστίθενται στην αποστολή, εμείς πρέπει να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από αυτούς, σε περίπτωση που κληθούν να βοηθήσουν. Απευθύνουμε κάλεσμα στον κόσμο, να έρθει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει, στο μέγεθος που προβλέπεται από τις παρούσες συνθήκες, καθώς η ομάδα αποκτά άλλη δυναμική όταν έχει τους φιλάθλους στο πλευρό της», υπογράμμισε ο Γιώργος Ζαραβίνας.

To πανόραμα του ομίλου
1η αγωνιστική: Τουρκία - Κόσοβο 25-23, Βέλγιο - Ελλάδα 27-29
2η αγωνιστική: Ελλάδα - Τουρκία 24-20, Κόσοβο - Βέλγιο 28-28
3η αγωνιστική (5/1/2022): Τουρκία - Βέλγιο 30-25, Κόσοβο - Ελλάδα 20-21
4η αγωνιστική (8-9/1/2022): Βέλγιο - Τουρκία, Ελλάδα - Κόσοβο
5η αγωνιστική (12-13/1/2022): Κόσοβο - Τουρκία, Ελλάδα - Βέλγιο
6η αγωνιστική (15-16/1/2022): Βέλγιο - Κόσοβο, Τουρκία - Ελλάδα

Η βαθμολογία
1. Ελλάδα 6
2. Τουρκία 4
3. Βέλγιο 1
4. Κόσοβο 1
* Την πρόκριση στην επόμενη φάση θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου.