ΟΧΕ: Στην πράξη το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης

Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε ήδη το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης της ΟΧΕ.

ΟΧΕ: Στην πράξη το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης

Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε ήδη το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης της ΟΧΕ, που εκπόνησε ο στρατηγικός σύμβουλος Γκι Πετιζιράρ και παρουσιάστηκε στην πρόσφατη γενική συνέλευση.

Την Κυριακή εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες, στις ηλικιακές κατηγορίες των παίδων, των κορασίδων, των παμπαίδων Α' και των παγκορασίδων Α' συμμετείχαν στα κλιμακιακά καμπ που διοργάνωσαν οι τοπικές Ενώσεις σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανάπτυξης, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Νάουσα.

Στην Αθήνα, οι προπονήσεις των Παίδων και των Παμπαίδων Α' πραγματοποιήθηκαν στο προπονητήριο του ΣΕΦ, υπό την επίβλεψη του υπευθύνου συντονιστή Νοτίου Ελλάδος Γιώργου Κρανάκη και των Παναγιώτη Ιατρούδη και Στέλιου Αλεπουδέα, ενώ οι κορασίδες συγκεντρώθηκαν στο Κορωπί και προπονήθηκαν υπό την καθοδήγηση του Μενέλαου Δανήλου.

Στη Θεσσαλονίκη, το «Σπίτι του χάντμπολ» στη Μίκρα, γέμισε από αγόρια και κορίτσια για δέκα ώρες, παρόντος του στρατηγικού συμβούλου της ΟΧΕ, Γκι Πετιζιράρ, του υπευθύνου συντονιστή Βορείου Ελλάδος Κώστα Αλεξιάδη, αλλά κα του προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΟΧΕ, Κώστα Βιολιτζή. Η προπόνηση των παίδων πραγματοποιήθηκε από τον Αντώνη Τσολάκο, των παμπαίδων Α' από τον Μιχάλη Αντωνιάδη, των παγκορασίδων Α' από τη Μάγδα Χοτοκουρίδου και των κορασίδων από τον Δημήτρη Μασλαρινό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γκι Πετιζιράρ μπήκε στο γήπεδο και δίδαξε άμυντικές τακτικές, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν σωματομετρικές εξετάσεις των αθλητών.

Στη Λάρισα συγκεντρώθηκαν 22 αθλητές και αθλήτριες, από Λαμία, Βόλο και την πόλη της Λάρισας και προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του αναπτυξιακού τεχνικού Γιάννη Τσιάπα και των σωματειακών προπονητών Βασίλη Γκουράβα και Αποστόλη Πουγκακιώτη. Τις προπονήσεις παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Κώστας Γκαντής, ενώ παρών ήταν και ο γιατρός των Εθνικών ομάδων Αθανάσιος Κουτής.

Στην πόλη της Νάουσας συγκεντρώθηκαν επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες από την Ημαθία, με τους Τάσο Χατζηπαρασίδη και Χρήστο Δεληχρήστο να καθοδηγούν τις προπονήσεις παίδων και παμπαίδων, και τον Τεό Παυλίδη εκείνη των κορασίδων.

Εντός της εβδομάδας πρόκειται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη με όλους τους προπονητές που συμμετέχουν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΟΧΕ, ώστε να δοθούν κοινές κατευθυντήριες γραμμές, ενώ ήδη γίνονται προεργασίες ώστε σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή ο θεσμός των διακλιμακιακών τουρνουά.