Η αποστολή της εθνικής γυναικών για το Τρίερ

Το πρωί της Τετάρτης (6/10) αναχωρεί για τη Γερμανία η αποστολή της εθνικής ομάδας χάντμπολ γυναικών.

Η αποστολή της εθνικής γυναικών για το Τρίερ

Την Τετάρτη (6/10) το πρωί (08:15) αναχωρεί από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας η αποστολή της Εθνικής Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μεταβεί αρχικά στην Φρανκφούρτη και από κει οδικώς (200 χλμ) στην πόλη Τρίερ, όπου την Πέμπτη (7/10, 21:15) θα αντιμετωπίσει την Γερμανία στην πρεμιέρα των προκριματικών του EURO 2022.

O αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από το cosmote sport 7 ΗD.

Στην αποστολή μετέχουν ο συντονιστής Εθνικών ομάδων Γυναικών Χρήστος Τζουβάρας, οι προπονητές Παναγιώτης Μεσσήνης, Δημήτρης Μασλαρινός, ο ιατρός Θανάσης Κουτής, ο φροντιστής Παύλος Καλαβάζης, ο διευθυντής επικοινωνίας Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου και οι παρακάτω 16 αθλήτριες:
Γκάτζιου (Γκραν Κανάρια- Ισπανία), Βασιλειάδου (Ελμπεχέχεν- Γερμανία), Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Ανδρίτσου, Στουγιαννίδου, Μανιά (ΟΦΝ Ιωνίας), Αργυροπούλου, Μεντεσίδου, Αμβροσιάδου, Τσικνάκη, Σεβδίλη, Χατζηπαρασίδου (ΠΑΟΚ Mateco), Ζηνωνίδου (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Ζενέλι (Honda Πανόραμα), Χριστοπούλου (ΓΑΣ Καματερού).

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Μεσσήνης είχε καλέσει αρχικά 21 παίκτριες:

Tσάκαλου (Τούρινγκερ- Γερμανία), Γκάτζιου (Γκραν Κανάρια- Ισπανία), Βασιλειάδου (Ελμπεχέχεν- Γερμανία), Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Διακογιάννη, Ανδρίτσου, Στουγιαννίδου, Καρέλα, Μακρή, Μανιά (ΟΦΝ Ιωνίας), Αργυροπούλου, Μεντεσίδου, Αμβροσιάδου, Τσικνάκη, Σεβδίλη, Χατζηπαρασίδου (ΠΑΟΚ Mateco), Ζηνωνίδου, Κερλίδη (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Ζενέλι (Honda Πανόραμα), Χριστοπούλου (ΓΑΣ Καματερού).

«Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας για τους αγώνες με Γερμανία και Ολλανδία. Κυριακή και Δευτέρα θα ενσωματωθούν η Λαμπρίνα Τσάκαλου και η Βάσια Γκάτζιου που έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους στο εξωτερικό. Ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας με τους αντιπάλους μας, πρόκειται για ομάδες που βρίσκονται στην ελίτ της Ευρώπης και του Κόσμου. Αυτό που είπαμε και με τις αθλήτριες είναι ότι δεν θέλουμε ως Εθνική να διεκπεραιώνουμε κλήσεις, αγώνες και διοργανώσεις. Πρέπει να βάλουμε στόχους και συγκεκριμένα το ΕURO 2024, αλλά αυτός ο στόχος πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα. Θα πρέπει να τα δώσουμε όλα, να παλεύουμε για κάθε φάση και να δουλέψουμε σκληρά το επόμενο εξάμηνο μέχρι να έρθουν τα ματς με την Λευκορωσία. Τολμάμε να βάλουμε έναν δύσκολο στόχο για τον όμιλο μας σε αυτή την διοργάνωση που είναι να κάνουμε μία νίκη. Οφείλουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και γενικά να αλλάξουμε την νοοτροπία μας και στις προπονήσεις και στους αγώνες», είχε δηλώσει στην πρώτη συγκέντρωση ο ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Μεσσήνης.