Ο Νηρέας Κολωνού αγκαλιάζει και το χάντμπολ

Συνάντηση στα γραφεία του Νηρέα Κολωνού, είχαν ο Λάμπρος Κίτσιος με τον πρόεδρο της ΕΣΧΑ και μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ Δημήτρη Σταυρακάκη και τον Ειδικό Γραμματέα της ΟΧΕ και μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Φραγκίσκο Ζαλώνη.

Ο Νηρέας Κολωνού αγκαλιάζει και το χάντμπολ

Η ανάπτυξη του αθλήματος σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Δήμου Αθηναίων, συζητήθηκε στην συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Νηρέα Κολωνού, ο πρόεδρος του ιστορικού συλλόγου Λάμπρος Κίτσιος με τον πρόεδρο της ΕΣΧΑ και μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ Δημήτρη Σταυρακάκη και τον Ειδικό Γραμματέα της ΟΧΕ και μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Φραγκίσκο Ζαλώνη.

Ο πρόεδρος του Νηρέα ανέφερε τις προσπάθειες που γίνονται για να καλλιεργήσει ο σύλλογος τα αθλήματα του Μπάσκετ και του Βόλεϊ, γνωστοποιώντας την πρόθεση του να προχωρήσει και στη δημιουργία τμήματος Χάντμπολ με επίκεντρο τις μικρές ηλικίες σε αγόρια και σε κορίτσια.

Μετέφερε στα στελέχη της ΟΧΕ και της ΕΣΧΑ τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή με την έλλειψη επαρκών χώρων άθλησης, τονίζοντας όμως ότι από πλευράς του Δήμου Αθηναίων γίνονται προσπάθειες για να καλύπτονται οι ανάγκες προπόνησης του συλλόγου.

«Βρεθήκαμε στον Κολωνό, μια περιοχή που είναι μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας και μαζί τα Σεπόλια, την Ακαδημία Πλάτωνος, τα Θυμαράκια, είναι πολύ πυκνοκατοικημένη και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε οργανωμένη αναπτυξιακή δράση σαν άθλημα. Χαίρομαι ότι ο Νηρέας Κολωνού, έχει δείξει την πρόθεση να ασχοληθεί και με το χάντμπολ εκτός από το μπάσκετ και το βόλεϊ που ήδη δραστηριοποιείται. Η ΟΧΕ και η ΕΣΧΑ θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια που θα κάνει και φυσικά θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό πυρήνα ανάπτυξης σε αυτό το πολύ κεντρικό σημείο της Αθήνας, έχοντας ως δεδομένο ότι σε αυτή όλη την περιοχή υπάρχουν περισσότεροι από 50.000 κάτοικοι» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΣΧΑ και μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ Δημήτρης Σταυρακάκης.

«Σίγουρα μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του αθλήματος μας σε περιοχές όπως ο Κολωνός και τα Σεπόλια που έχουν αρκετά Δημοτικά σχολεία, αφού από εκεί θα προέλθουν και τα παιδιά που θα δοκιμάσουν να ασχοληθούν με το Χάντμπολ. Θα βοηθήσουμε το ξεκίνημα που θέλει να κάνει ο Νηρέας Κολωνού και στο χάντμπολ. Χαιρόμαστε γιατί διαπιστώσαμε ο,τι από πλευράς του σωματείου υπάρχει η διάθεση για να μπούνε γερά θεμέλια για την προσπάθεια αυτή» υπογράμμισε ο Ειδικός Γραμματέας της ΟΧΕ Φραγκίσκος Ζαλώνης.

Ο Πρόεδρος του Νηρέα Κολωνού Λάμπρος Κίτσιος δήλωσε: «Η νέα διοίκηση του συλλόγου θέλει να προχωρήσει στη δημιουργία τμημάτων και σε άλλα αθλήματα, εκτός από μπάσκετ και βόλεϊ που ήδη υπάρχουν. Σε αυτή την φάση οι στόχοι μας είναι καθαρά αναπτυξιακοί, να προσελκύσουμε παιδιά στον αθλητισμό και κυρίως στα ομαδικά αθλήματα. Έτσι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε και με το Χάντμπολ. Θεωρούμε ότι η βοήθεια της ΟΧΕ και της ΕΣΧΑ θα μας δώσει μεγαλύτερη ώθηση σε αυτό που θέλουμε να υλοποιήσουμε».

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν επίσης θέματα για την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή μέσα από το σωματείο του Νηρέα, η συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων καθώς και η εύρεση χώρων σε Δημοτικά Σχολεία, όπου θα στηθούν οι πρώτοι πυρήνες για το άθλημα του Χάντμπολ και στον Κολωνό.