Επιστολή της ΟΧΕ στα σωματεία για την ΕΡΤ - Με τηλεοπτική κάλυψη το ΑΕΚ - Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας

Η ΟΧΕ έστειλε επιστολή στις ομάδες της Handball Premier και της Α1 Γυναικών με αφορμή τις εξελίξεις με την ΕΡΤ.

Επιστολή της ΟΧΕ στα σωματεία για την ΕΡΤ - Με τηλεοπτική κάλυψη το ΑΕΚ - Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας

Επιστολή στα σωματεία της Handball Premier και της Α1 Γυναικών απεστάλη από την ΔΕΠ/ΟΧΕ, με την οποία τα ενημερώνει για τις εξελίξεις με την ΕΡΤ, αλλά και με το τηλεοπτικό παιχνίδι κάθε αγωνιστικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τηλεοπτικός αγώνας αυτής της εβδομάδας (2η αγωνιστική Handball Premier) θα είναι το Ιωνικός ΝΦ- ΑΕΚ (Σάββατο 12:30, ΕΡΤ3)

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΟΧΕ και της ΕΡΤ, επήλθε προφορική συμφωνία, ώστε για μία ακόμη χρονιά το άθλημα του χάντμπολ να βρίσκεται στην Δημόσια Τηλεόραση.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις και η υπογραφή της σύμβασης, ωστόσο όπως γνωρίζετε, η ΕΡΤ μετέδωσε ήδη τον πρώτο αγώνα (Ολυμπιακός ΣΦΠ- ΑΟ Διομήδης Άργους) της σεζόν, επικυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την συμφωνία μας.

Η προβολή των σωματείων και του αθλήματος είναι από τις βασικές προτεραιότητες της Ομοσπονδίας και φυσικά της ΔΕΠ/ΟΧΕ και στις πραγματικά πολύ δύσκολες εποχές που διανύουμε είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι τα σωματεία, τα πρωταθλήματα και οι Εθνικές ομάδες θα συνεχίσουν να προβάλλονται τηλεοπτικά.

Από την πρώτη στιγμή της διαπραγμάτευσης η Ομοσπονδία μετά από πρόταση της ΔΕΠ/ΟΧΕ ζήτησε από την ΕΡΤ μία συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για τον εβδομαδιαίο τηλεοπτικό αγώνα του χάντμπολ σε ένα από τα τρία ανοιχτά κανάλια (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3) που διαθέτει η ΕΡΤ, ώστε η εικόνα να μεταφερθεί σε κάθε σπίτι. Μάλιστα η πρόταση της ΟΧΕ ήταν για Παρασκευή απόγευμα ή εναλλακτικά Κυριακή μεσημέρι.

Οι άνθρωποι της ΕΡΤ, επικαλούμενοι το κλείσιμο του ERTSPORTS και την μεταφορά του αθλητικού προϊόντος στην ΕΡΤ3, αλλά και το ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα του καναλιού, μας παρουσίασαν μία και μοναδική επιλογή, για την προβολή του αθλήματος από ανοιχτό κανάλι. Αυτή είναι ο τηλεοπτικός αγώνας κάθε εβδομάδας να διεξάγεται ημέρα Σάββατο και ώρα 12:30. Σε διαφορετική περίπτωση οι αγώνες θα μεταδίδονται από το EΡΤFLIX.

Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τις όποιες δυσκολίες δημιουργεί η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.

Είναι σημαντικό για το άθλημα να διατηρήσει το κεκτημένο της τηλεοπτικής μετάδοσης σε ανοιχτό κανάλι και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του.

Παρακαλούμε τα σωματεία να έχουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την ΕΡΤ και να παρέχουν κάθε διευκόλυνση στο τηλεοπτικό συνεργείο καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν με πρώτο στόχο να περάσει στις

οθόνες η καλύτερη δυνατή εικόνα για το άθλημα.

Αναφορικά με το τηλεοπτικό πρόγραμμα, σύντομα θα ενημερωθείτε για όλα τα ματς που θα μεταδοθούν τις επόμενες εβδομάδες έως το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η ΔΕΠ/ΟΧΕ έχει προτείνει στην ΕΡΤ ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα έχοντας ως γνώμονα την ισονομία ανάμεσα στις ομάδες και την ανταγωνιστικότητα τους.

Ωστόσο η τελική απόφαση ανήκει αποκλειστικά στην ΕΡΤ, η οποία έχει την δικαιοδοσία να τροποποιήσει το πρόγραμμα, έχοντας διαφορετικά κριτήρια από αυτά της ΔΕΠ/ΟΧΕ

Εκ της ΔΕΠ/ΟΧΕ».