Τσιλιμπάρης: Επέστρεψε στον Φαίακα Κέρκυρας

Ο Κωσταντίνος Τσιλιμπάρης θα συνεχίσει την καριέρα του στον Φαίακα Κέρκυρας. 

Τσιλιμπάρης: Επέστρεψε στον Φαίακα Κέρκυρας

Διπλό ρόλο θα έχει ο Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης στον Φαίακα Κέρκυρας. Ο έμπειρος τερματοφύλακας επέστρεψε στους νησιώτες και θα εκτελεί και χρέη προπονητή σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μιχαλάκη.

Ολυμπιακός: Τέλος ο Τσιλιμπάρης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Κώστας Τσιλιμπάρης θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του, τον Φαίακα.

Ήταν ιδιαίτερη επιθυμία τόσο του προέδρου κ. Περούλη όσο και του αντιπροέδρου του σωματείου, κ. Ρίζου η ενίσχυση του Φαίακα με τον έμπειρο τερματοφύλακα και γι αυτό κατέλαβαν κάθε προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία.

Ο Κερκυραίος αθλητής με τους περισσότερους τίτλους στο ενεργητικό του, θα «φυλάει» τα δοκάρια του Φαίακα και θα έχει διπλό ρόλο παίκτη – προπονητή σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μιχαλάκη, ενώ θα είναι υπεύθυνος των Ακαδημιών της ομάδας.

Ο έμπειρος αθλητής που φόρεσε και τίμησε 130 φορές το εθνόσημο, θα φορά τη φανέλα με το καραβάκι την επόμενη σεζόν που η κερκυραϊκή ομάδα θα αγωνιστεί στη Handball Premier.

Who is who

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα 31/07/1979.

Ξεκίνησε το χάντμπολ το 1985 στον Φαίακα. Στα 18 ετών έγινε επαγγελματίας παίκτης χάντμπολ, με την ομάδα ΑΣΕ Δούκα, ενώ ακολούθησε ο Αθηναϊκός.

Τη σεζόν 2006/2007, αγωνίστηκε στον ισπανικό σύλλογο Αλγεθίρας ΒΜ. Την περίοδο 2008/2009 αγωνίστηκε στην Στραλζούντερ ΧΦ, στην Μπούντεσλιγκα και την
επόμενη σεζόν (2009-2010) αγωνίστηκε στην ιταλική ΑΣ Κονβερσάνο. Το 2013 υπέγραψε στην ΑΕΚ όπου έμεινε μέχρι το 2015.

Μετά την ΑΕΚ επέστρεψε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Μπολτσάνο όπου κατέκτησε το νταμπλ.

Ακολούθησε ο Φίλιππος Βέροιας και ένα ακόμη νταμπλ, ενώ αναδείχθηκε MVP και στις δυο διοργανώσεις.

Ακολούθησε η ομάδα του ΙΕΚ Ξυνή και η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας, ενώ ακολούθησε ο Ολυμπιακός, με τον οποίο κατέκτησε δύο ακόμη νταμπλ το 2018 και το 2019.

Ο Κώστας Τσιλιμπάρης είναι ο χαντμπολίστας με τους περισσότερους τίτλους διαχρονικά, έχοντας 26 τρόπαια με 9 διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα, 2 σούπερ Καπ, 1 Handball Trophy και 1 Ασπίδα με τις ομάδες Δούκας, Αθηναϊκός, Κονβερσάνο, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΑΕΚ, Μπολτσάνο, Φίλιππος, ΙΕΚ ΞΥΝΗ και Ολυμπιακό».