Χάντμπολ: Στη Βέροια οι αγώνες της Εθνικής Γυναικών για τα προκριματικά του Euro 2022

Η ΟΧΕ ενημέρωσε σήμερα (11/5) ότι το Φιλίππειο της Βέροιας θα φιλοξενήσει τον προκριματικό όμιλο της εθνικής ομάδας γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2022 τον ερχόμενο Ιούνιο.

Χάντμπολ: Στη Βέροια οι αγώνες της Εθνικής Γυναικών για τα προκριματικά του Euro 2022

Έγινε γνωστό σήμερα (11/5) από την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος πού θα δώσει τους αγώνες των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών.

Συγκεκριμένα η ΟΧΕ ανακοίνωσε ότι τα παιχνίδια του 2ου προκριματικού ομίλου του Εuro 2022 γυναικών θα διεξαχθούν στην πόλη της Βέροιας και στο Φιλίππειο κλειστό γυμναστήριο κατά το χρονικό διάστημα 4-6 Ιουνίου.

Στον όμιλο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Βοσνία και η Λετονία, ενώ να σημειωθεί ότι την πρόκριση στην επόμενη φάση θα εξασφαλίσει μόνο η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας του γκρουπ.

Μεγάλοι υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι ο δήμος Βέροιας και το νομικό πρόσωπο (ΚΑΠΑ) του δήμου. Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας μάλιστα ευχαριστεί θερμά τον δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη και τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ, Λεωνίδα Ακριβόπουλο, για τη στήριξή τους στην εθνική ομάδα και στο άθλημα.

Αξίζει να τονιστεί πως η Εθνική Γυναικών επιστρέφει στην πρωτεύουσα της Ημαθίας μετά από δύο ακριβώς χρόνια, όταν και είχε προκριθεί στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού 2020 από τον προκριματικό όμιλο που είχε διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο.

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής

Παρασκευή 4 Ιουνίου
16:00: Ιταλία - Λετονία
18:00: ΕΛΛΑΔΑ - Βοσνία

Σάββατο 5 Ιουνίου
16:00: Βοσνία - Ιταλία
18:00: Λετονία - ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 6 Ιουνίου
13:00: Βοσνία - Λετονία
15:00: ΕΛΛΑΔΑ - Ιταλία